GÖRÜNTÜLÜ

İki şehit için taziye çadırı: Gerilla direnişi selamlandı

Şehitler Garzan Tohildan ve Mizgîn Dilbirîn için Kobanê'de taziye çadırı kuruldu. Etkinlikteki konuşmalarda, gerillanın Türk devletine ağır darbeleri selamlandı.

İşgalci Türk devletinin 9 Mart 2024 tarihinde Zap bölgesine yönelik saldırısında şehit olan HPG gerillası Garzan Tohildan (Garzan Şêx) ve 1 Ekim 2021 tarihinde Avaşin’de şehit düşen YJA Star gerillası  Mizgîn Dilbirîn (Fatma Îbrahîm) için Kobanê’nin Girdê köyünde taziye çadırı kuruldu.

"Şehîd namirin" sloganlarıyla taziye çadırına akın eden halk, her iki şehidin ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehit Aileleri Fırat Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Eyşe Efendî, “Yıllardır mücadele eden gerilla direniyor. Gerilla Rojava Devrimi’nin ve Ortadoğu genelinin tohumudur. Gerillayı yok etmeyi amaçlayan devletler, şunu iyi bilsin ki gerilla asla yok olmaz” diye konuştu.

DAİŞ çetelerine karşı Kobanê direnişine işaret eden Eyşe Efendî, "Tüm dünya Kobanê savaşından bu yana mücadele içinde olduğumuz biliyor, mücadelemizi ispatladık. Gerilla mücadelesinin işgal altındaki Efrîn, Gire Spi ve Serkaniyê bölgelerini özgürleştireceğine inanıyoruz” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclis üyesi Salih Nûh ise Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın özgürlük dağlarında işgalci Türk devletine vurduğu ağır darbelere işaret ederek, "İşgalci Türk devleti ağzı kanlı bir kurt gibi özgürlük dağlarında çıkmaza girdi. Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi doğrultusunda kendini örgütleyen gerilla yenilmezdir. Türk devleti, en gelişmiş teknoloji ile yasaklı silahları gerillaya karşı kullanıyor, gerilla devletin bu kirli planlarını mücadeleci ve direnişçi ruhuyla boşa çıkardı.” şeklinde konuştu.

Şehit Garzan Tolhildan ve şehit Mizgîn Dilbirin’in şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.