İntikam Birimi Bağlar’da polise yönelik iki eylemi üstlendi

Kendilerine “Şehit Mervan Amed İntikam Birimi” adını veren bir grup Amed’in Bağlar ilçesinde 15 ve 17 Ağustos tarihlerinde polisi hedef alan iki ayrı eylemi üstlendi. Gruba göre, eylemlerde en az 2 özel harekatçı öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan Şehit Mervan Amed İntikam Birimi, “15 Ağustos tarihinde Amed Bağlar’daki polis karakolu Şehit Mervan Amed İntikam Birimi üyelerimiz tarafından hedef alınarak el yapımı bombalarla etkili bir şekilde vuruldu. Gerçekleştirdiğimiz eylem sonucunda ölü ve yaralı polis sayısı netleştirilemedi, polis karakolunda ve işgalci polislerin araçlarında hasar oluştu” dedi.

Diğer saldırıya ilişkin ise şu detaylar verildi: “17 Ağustos tarihinde Amed’in Bağlar ilçesine bağlı Fatih mahallesi Şeytan Pazarı civarında bulunan özel harekat polislerine yönelik birimimiz tarafından etkili bir eylem gerçekleştirildi. Şehit Mervan Amed İntikam Birimi üyelerimiz işgalci özel harekat polislerini ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurdu.

Gerçekleşen eylemde 2 işgalci özel harekat polisi öldürüldü, 1 özel harekat polisi de yaralandı. Gerçekleştirdiğimiz bu eylem sonrasında ölü polislerini kamuoyundan gizlemeye çalışan faşist TC devleti. çukur medyası aracılığıyla yalan haberler yayarak eylemi kaza olarak yansıtmaya çalışmıştır. Bu şekilde servis edilen haberlerle eylem sonucunda öldürülen 2 özel harekat polisi gizlenmeye çalışmıştır.”