İşgalciler Efrin’de 100’den fazla sivili kaçırdı

Efrin’de 27 Haziran günü meydana gelen ve onlarca çetenin öldüğü patlamalardan sonra 100’den fazla sivil Türk güçleri tarafından kaçırıldı. İşgalci Türk devletinin askerleri bugün Efrin’de 18 Kürt gencini zorla kaçırdı.

İşgalci Türk güçleri, bugün Efrin’in 2 mahallesinde Kürt evlerine yönelik baskınlar düzenledi. Ev baskınlarında 18 gencin kaçırıldığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, sabah 08:00’da Efrin’in Eşrefiye ve Mahmudiye mahallelerinde Kürtlerin evlerine baskın düzenleyen işgalci güçler, 18 genci bilinmeyen bir yere götürdü.

Yerel kaynaklar, baskınlarda Türk askerlerinin bizzat yer aldığı, direnenlerin zorla götürüldüğünü aktardı. Her iki mahalledeki baskınların devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, Efrin şehir merkezinde 27 Haziran günü meydana gelen ve onlarca çetenin öldüğü patlamalar ardından işgalci Türk güçlerinin baskılarını arttırdı. Yerel kaynaklar Cindires’te 60, Efrin kent merkezinde ise şuana kadar 90 kişinin tutuklandığını aktardı.

 Güvenilir kaynaklar, tutuklananların işkenceden geçirildikten sonra bir kısmının Ezaz’a bir kısmının da Türkiye’ye götürüldüğünü ifade ediyorlar.