İsrail’den Şam’a hava saldırısı iddiası

Suriye’nin İsrail hava kuvvetlerince saldırıya uğradığı ve bu saldırılara karşı savunma sisteminin devreye girdiği iddia edildi.

Suriye resmi haber ajansı Sana’da yayınlanan haberde, gece saat 23.00 sıralarında İsrail uçaklarının misil saldırısının gerçekleştiği savunuldu. İsrail askeri uçaklarının düzenlediği saldırıda Şam Uluslararası Havaalanı’ndaki bir deponun vurulduğu kaydedildi.

Ajansa bilgi veren Suriye Ulaşım Bakanlığı’ndan bir yetkili, saldırı nedeniyle havaalanındaki hava trafiğinde herhangi bir aksama olduğu iddiasında bulundu.

Sana’ya göre İsrail uçaklarının saldırısına hava savunma sistemince karşılık verilirken, herhangi bir kayba dair bilgi verilmedi.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre ise, saldırıda havaalanında bulunan İranlı ve Lübnan Hizbullahı’na bağlı birliklerin olduğu alanların hedef alındığını savundu.

Suriye, 25 Aralık’ta da İsrail uçaklarının saldırısına uğradığını duyurmuştu. İsrail daha önce de özellikle ülkede bulunan İran birliklerine ait hedefleri vurmuştu. Eylül ayındaki bir başka İsrail hava saldırısı esnasında Rusya’ya ait bir uçak yanlışlıkla Suriye hava savunma sistemince düşürülmüştü.