İsveçli sosyal demokratlar: Saldırılar durdurulmalı

İsveçli sosyal demokratlar, Efrîn'e dönük saldırıların insanlık adına derhal durdurulmasını istedi.

İsveç’in orta kesimlerinde yer alan Dalarna bölgesindeki yerleşim birimlerindeki sosyal demokrat belediye başkanları, il genel meclis başkanları ve bölge milletvekilleri, ortak bir açıklama yaparak, Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarının insanlık adına derhal durdurulmasını istedi.

Dala Demokratten gazetesinde yayımlanan çağrı metninde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Suriye için aldığı ateş kararına Türkiye’nin uymadığı belirtilerek, “Türkiye’nin Efrîn'e yönelik zalimce saldırıları derhal durdurulmalı” deniliyor.

Açıklamada, Türkiye’nin Efrîn’e yönelik saldırılarının Suriye’de şiddetin daha da artmasına yol açtığı ve  sorunun barışçıl çözümünü güçleştirdiği, Suriye’nin sakin bölgesini istiksizlaştırdığı değerlendirmesi yapıldı.

”Türkiye’nin bombalamaları korkunç bir biçimde sivillere zarar veriyor. Türkiye’nin  konvensiyonel silahların yanı sıra napalm bombası ve klor gazı kullandığını gösteren bilgiler var” denilen açıklamada, sivillerin nefes alabilmeleri için Birleşmiş Milletler’in aldığı ateşkes kararına uyulmasının zorunluluğuna vurgu yapılıyor.

Türkiye’nin tutumunun Birleşmiş Milletler’in isteğine aykırı olduğu ve Suriye’de barışçıl çözümü güçleştirdiği değerlendirmesini yapan sosyal demokratlar, “Türkiye’nin saldırıları uygunsuz ve vahşice. Saldırılar insanlık adına durdurulmalı” denildi.

ÇAĞRICILAR

Açıklamanın altında milletvekilleri şunlar:

Maria Strömkvist, Roza Güçlü Hedin, Patrik Engström, Maria Olsson, belediye başkanları ve il genel meclis başkanları; Lars İsacsson, Anders Rosell, Jah Dahlqvist, Mats Nilsson, Nils-Erik Edlund, Gunnar Barke, Fredrik Rönning, Jan Bohman, Viktor Zakrisson, Elin Norden, Ola Gilen, Abbe Ronsten, Susanne Norberg, Irina Homman, Peter Egardt, Hans Unander ile Dalarna Bölgesi Ombudsmanı Berfin Altun’un imzları bulunuyor.