'Öcalan'ın fikirlerinden korktukları için tecrit uyguluyorlar'

Kürt Halk Önderi Öcalan ile tanışma fırsatı bulan Muhyeddin Süleyman, "Düşman O’nun fikirlerinden korkuyor. Ama geç kaldı. Artık Önderlik ve fikirleri bir halka, insanlığa mal oldu" dedi.

Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan ile tanışma fırsatı bulan 2 şehit babası Muhiyeddin Suleyman, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşam ve zihinlerinde geliştirdiği değişimi, Öcalan’la anısını ve tecride duydukları öfkeyi anlattı. Yaklaşık 4 yıldır da Şehit Aileleri Kurumu'nda aktif çalışma yürüten Suleyman "Bizler Önder Apo sayesinde Kürt olduğumuzu öğrendik. Eskiden bizlere Kürtsünüz denildiğinde hem korkudan hem de utançtan ne yapacağımızı bilemiyorduk.

1991 yılında Özgürlük Hareketi’ni ve Önderliği tanıyınca zihnimiz ve dünyamız değişti. Kürt Özgürlük Hareketi’nin birçok kadrosu evimizde eğitim gördü. Mücadele için birçok çalışma yürüttük. Eskiden Kürt olduğumuzu bile doğru dürüst kabul etmezken Önder Apo’nun fikirleriyle tanışınca canı gönülden bir çalışma içerisine girdik. Rejimin baskılarına rağmen yılmadık. Varlığımız yeniden anlam kazanmıştı" dedi.

'ÖNDERLİĞE 3 SAVAŞÇI VERDİK, GURURLUYUZ'

1991-92 yılında Kürt Özgürlük Hareketi'ne katılan 2 oğlu şehit olan Muhyeddin Suleyman’ın bir yeğeni de Türk devletinin zindanlarında katledilmiş. "Oğlum Rüstem (Xeyreddin) 1997 yılında Avaşin'de, Siyamend (Nisreddin) ise 1995 yılında Şikefta Brindara’da şehit düştü diyen" Suleyman, "Yeğenimi de 94 yılında Türk devleti tutuklayıp Diyarbakır zindanında 11 ay tuttu ve sonra şehit ettiler. Çocuklarımızın Önderliğin ve halkımızın savaşçıları olmaları büyük bir gururdu" diye konuştu. 1994 yılında Kürt Halk Önderi Öcalan’la tanışan Suleyman o güne dair anılarını şöyle dile getirdi: "İşten gelmiştim, arkadaşlar ‘Önderliğimizi görmeye gidiyoruz’ sende gel dediler. Coşku ve heyecandan ne yapacağımızı bilemiyorduk. Eşim benden önce iki kere gitmişti. Ama ben ilk kez görecektim.

Şam’a Qamışlo, Hesekê ve Avrupa’dan gelenlerle beraber gittik. Duruşu bile bir başkaydı. Bizlerle toplantı yaptı. Toplantıda hepimizi tek tek ayağa kaldırarak nereli olduğumuzu, evimizden kaç devrimci çıktığını ve ne zamandır yurtsever olduğumuzu sordu? Ben kökenimizin Siirt’in Mısırc ilçesinden olduğunu ama Tirbespiye’den geldiğimi söyledim. "Mısırc neresi?" dedi. Ben de Türklerin "Kurtalan" dediğini söyledim. O daha ben ayaktayken "Öyle bir zaman gelecek aslanın ağzında lokma olacağız. Başka bir zaman gelecek varlığımız tartışılacak. Kimisi Kürtlerin var olduğunu, kimisi olmadığını söyleyecek. Yine öyle bir zaman gelecek ki gençlerimiz kendi yükünü de bizim yükümüzü de sırtlayacaklar" dedi. Gerçekten de bir evliya gibi bugün olanları o günden gördü."

ROJAVA'DA OLMAZ DENİLEN OLDU

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fikirleriyle bugün Rojava’da "Olmaz" denilenin başarıldığını dile getiren Muhyeddin Suleyman, "Biz Kürtler eskiden kendimize güvensiz ve kendimizden utanırdık. Bir o kadar da Arap ve Türk egemenlerinin düşüncelerinin bombardımanı altındaydık. Önderlik düşüncesiyle birlikte tüm dinlerin, halkların hepsinin anlamlı olduğunu öğrendik. Önderliğin fikirleriyle gelişen Rojava Devrimi’yle Arap, Kürt, Süryani, Ermeni halkları olarak birlikte yaşamayı, birbirini sevmeyi ve kenetlenmeyi öğrendik.

Yine aslında kendi içimizde de çok parçalıydık. Halen parçalılıklar olsa da eskiden Kürt olmasına rağmen "Siz boşa çaba harcıyorsunuz" diyerek bize gülen, dalga geçen insanlar bugün silah almış direniyorlar. Artık her şeyin farkına vardılar. Bu Önderliğimizin emeğidir. Önderliğimizin emeği sayesinde şehitlerimizin kanının boşa gitmediğinin göstergesidir" şeklinde konuştu.

'TECRİDE KARŞI DİRENECEĞİZ'

Öcalan’ın 19 yıldır İmralı’da olduğuna ve 3 yıldır kendisiyle hiçbir görüşme olmadığına dikkat çeken Muhyeddin Suleyman şunları belirtti: "Bugün öğrendik ki kendisine bu eziyet içinde bile ceza vermişler. Aslı nda tüm bu zulüm Önderlik şahsında Kürtlere yapılıyor. Böyle bir alçaklığı yapan zalim Erdoğan Kürde neler yapmaz. Zaten gördük Efrîn’de neler yaptılar.

Biz her zaman Önderliği yaşayacağız. Hem O’nun fikirleriyle yaşayıp mücadelesini geliştireceğiz. Zaten düşman O’nun fikirlerinden korkuyor. Ama geç kaldı. Artık Önderlik ve fikirleri bir halka, insanlığa mal oldu. Tecride karşı canımızı dişimize takıp direneceğiz. Bugün tüm Kürt halkına çağrımdır. Önderliğimizin halkı olduğumuzu dosta düşmana gösterelim ki O’na uzanan eller kırılsın."