Öz savunma savaşçıları son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit olan Öz Savunma Güçleri savaşçısı İvan Mihemed, Qamişlo’da, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit olan Öz Savunma Güçleri savaşçısı Faris Ehmed’i (Çiya) Derik’te düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Qamişlo halkı 15 Mayıs’ta Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit olan Öz Savunma Güçleri savaşçısı İvan Mihemed’in cenazesini Enteriye mahallesinde bulunan Şehit Aileleri Meclisi binasından alarak Delil Saruxan Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte YPG, YPJ ve Öz Savunma Güçleri savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi. Ardından Cizre Şehit İşleri Konseyi Eşbaşkanı Mawend Xelo ve Öz Savunma Güçleri Komutanı Feysel Murad konuşma yaptı. Şehidin ailesine başsağlığı dileyen konuşmacılar, Mayıs ayı şehitlerini anarak QSD ve Öz Savunma Güçleri’nin direnişini selamladı. Konuşmacılar Türk devleti ve çetelerinin işgalciliğine karşı Efrin direnişinin kazanacağını da vurguladı.

Şehit İvan Mihemed’in babası Mehmud Mihemed, oğlunun şehadetiyle gurur duyduğunu ifade ederek, oğlunun halkının onuru için canını feda ettiğini söyledi.

İvan Mihemed’in şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehidin cenazesi zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde defnedildi.

ŞEHİT FARİS EHMED DERİK’TE TOPRAĞA VERİLDİ

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit olan Öz Savunma Güçleri savaşçısı Faris Ehmed, Xebat Derik Şehitliği’nde bugün düzenlenen törenle toprağa vreildi.

Şehit Faris Ehmed’in cenazesi Şehit Hogir Hastanesi’nden alınarak, araç konvoyuyla Xebat Derik Şehitliği’ne götürüldü.

Şehitlikte Öz Savunma Güçleri ve YPJ savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi. Ardından Öz Savunma Güçleri Komutanı Cudi Berave yaptığı konuşmada, Öz Savunma Güçleri savaşçılarının ülkenin savunulmasındaki rolüne dikkat çekerek şehit Faris Ehmed’in soluksuz bir mücadele yürüttüğünü, yoldaşlık ruhuyla hareket ettiğini ve DAİŞ’e karşı mücadele sırasında şehadete ulaştığını söyledi.

Konuşmaların ardından şehidin sicili okunarak ailesine teslim edildi. Şehit Faris Ehmed’in cenazesi “Şehid Namirin” sloganlarıyla defnedildi.