Özerk Yönetim'den Alman parlamentosunda diplomatik temaslar

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Avrupa Temsilcisi Ebdulkerîm Omer, Alman Federal Meclisi’nde Sol Parti (Die Linke) grubu ile Türk devletinin işgal saldırılarını görüştü.

Alman Federal Meclisi’ndeki görüşmeye Özerk Yönetim adına Avrupa Temsilcisi Dr. Ebdulkerîm Omer ve Almanya’daki Özerk Yönetim Temsilcisi Xalid Derwîş katıldı.

Sol Parti ile yapılan görüşmede Türk devletinin işgal saldırıları ele alındı. Ebdulkerim Omer, işgal saldırılarında siviller ve sivil alt yapıların doğrudan hedef alındığını, çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini, okul, hastane, petrol ve gaz tesisleri, tahıl depolarının bombalandığını aktardı.

Omer, “Türkiye, Kuzey ve Doğu Suriye halklarına yönelik saldırılarında sonuç almak ve seçimlerde bundan yararlanmak istiyor” dedi.

Türk devletinin karadan da bir işgal saldırısına hazırlandığını hatırlatan Omer, böyle bir durumda başta Avrupa olmak üzere yoğun bir göç dalgasının yaşanacağını söyledi.

Türk devletinin saldırılarının DAİŞ çetelerini de canlandıracağı uyarısında bulunan Omer, “Bu hem bizim hem de uluslararası toplum için büyük bir tehdit oluşturuyor” diye ekledi.

Omer, krizi diyalog yoluyla çözmek istediklerini ve bu diyalogda herhangi bir devlet veya siyasi partinin rol oynayabileceğini ifade etti.

Alman parlamenterlerden de sorumluluklarını yerine getirmesini isteyen Omer, bölgeyi tehdit eden ve DAİŞ’e karşı uluslararası mücadeleyi zayıflatan bu saldırıların durdurulması için Avrupa hükümetlerine baskı yapılmasını talep etti.

Ebdulkerîm Omer, Türk devletinin tehditlerini gündemine alması için Alman Federal Meclisi’ne de çağrıda bulundu.