Özerk Yönetim Fransa'yı ziyaret etti

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi heyeti Fransa Senatosu’nu ziyaret etti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi heyeti dün Fransa Senatosu’nu ziyaret etti. Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Bedran Çiya Kurd, Özerk Yönetim Avrupa Temsilcisi Ebdulkerîm Omer, YPJ Sözcüsü Rûksan Mihemed, YPG Sözcüsü Nûrî Mehmûd ve Özerk Yönetim Fransa Temsilcisi Xalid Îsa heyette yer aldı.

Özerk Yönetim’in  internet sitesinde yaptığı açıklamaya göre, heyet başkent Paris’teki Senato binasında senatör Pierre Laurent ile görüştü.

Görüşmede Suriye’de 12 yıldır devam eden krize çözüm bulunamaması tartışıldı. Özerk Yönetim’in karşılaştığı siyasi, ekonomik ve güvenlik engeller, Türk devletinin saldırıları da ele alınan konular oldu.

Efrîn’in Cindirêsê ilçesinde Newroz’u kutlamak isteyen 4 Kürdün katledilmesinin yanı sıra işgal altındaki bölgelerde günlük rutin haline gelen insan kaçırma, cinayet ve demografik değişim suçları da tartışıldı. Görüşmede Fransa ve uluslararası toplumun bu konulara ilişkin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Kuzey ve Doğu Suriye halkının DAİŞ çetelerine karşı verdiği fedakarlıkların değerli olduğunu belirten Pierre Laurent, depremde yaşamını yitirenlerin ve Cindirêsê’deki şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Fransa’nın Özerk Yönetim’e destek vermeye devam edeceğini söyleyen Laurent, teröre karşı durmak ve Suriye krizinin çözüme demokratik bir çözüm bulmak için işbirliğini ilerleteceklerini dile getirdi.