Özerk Yönetim: Türk devleti çöküşünü gizlemek için savaş suçu işliyor

Özerk Yönetim, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarda savaş suçu işlediğini ve çöküşünü gizlemeye çalıştığını vurguladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Türk devletinin bir kez daha bölgeyi hedef alarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çöküşünü gizlemeye çalıştığı belirtildi.

Yönetim, özellikle Demokratik Suriye Güçleri ve güvenlik güçlerinin DAİŞ hücrelerine ve destekçilerine yönelik operasyonlarıyla birlikte bölgede istikrarı sağlamasının ardından bölgeye ve bölge halkına saldırmanın savaş suçu olduğunu kaydetti.

Demokratik Özerk Yönetim, Türkiye'nin bölgedeki DAİŞ hücrelerinin ve muhalif güçlerin bu istikrarı bozmasının önünü açmak için her türlü yöntemle saldırdığını söyledi.

Yönetim ayrıca bölgede istikrarı sağlamak ve kazanımları korumak isteyen güçlere Türk devletinin saldırılarına karşı açık ve net pozisyonlar sergileme çağrısında bulundu.

Açıklamada, Moskova'daki saldırının DAİŞ tehdidinin sürdüğünü gösterdiği, bölgedeki DAİŞ destekçisinin öncelikle Türk devleti olduğu vurgulandı. Açıklamada, uluslararası toplumun terör kaynaklarının yok edilmesi konusunda ciddi bir strateji belirlemesi ve Özerk Yönetim ile iş birliği yapması gerektiğini bildirdi.

Özerk Yönetim, halkın kazanımlarını ve bölge yapılarını her şekilde koruyacağına, bölgede istikrarın sağlanacağına, halkın demokrasi, adalet ve eşitlik umudunun sağlanacağına söz verdi.