Özerk Yönetimi: Türk devleti DAİŞ’in canlanmasını istiyor

Demokratik Özerk Yönetimi, "Türk devletinin yaralı ve gazilere yönelik saldırısı, DAİŞ ve ortaklarına açık bir mesajdır. Bu aynı zamanda Türkiye'nin DAİŞ’in yeniden canlanmasını ve hücrelerini desteklediğinin de güçlü bir kanıtıdır" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

İşgalci Türk devletinin dün (11 Şubat 2014) Qamişlo kentindeki Gazi Federasyonu Merkez binasına yönelik gerçekleştirdiği saldırıya değinilen açıklamada, “İşgalci Türk devleti bölgemize yönelik terör saldırılarına devam ediyor. İnsani ahlak ve değerlerden uzak yanı sıra uluslararası hukuk normlarını ihlal eden işgalci Türk devleti, dün Qamişlo kentindeki Gazi Federasyonu binasına SİHA saldırısı gerçekleştirdi. DAİŞ çeteleri ve zihniyetine karşı amansız bir mücadele yürüten gazilerimiz, şehit yoldaşlarıyla birlikte DAİŞ terör örgütü çetelerinin yok edilmesinde tarihi rol üstlenerek başarıyı garantiledi. Tüm insanlık bu temelde yaralı, gazi ve şehitlerimize borçludur” denildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

“Türk devletinin yaralı ve gazilere yönelik saldırısı, DAİŞ ve ortaklarına açık bir mesajdır. Bu aynı zamanda Türkiye'nin DAİŞ’in yeniden canlanmasını ve hücrelerini desteklediğinin de güçlü bir kanıtıdır. Başta Uluslararası Koalisyon olmak üzere, DAİŞ çetelerine ve onun aşırı zihniyetine karşı savaşan devletlerin, koalisyon ortaklarına karşı saldıran Türk devletinin, DAİŞ’in esas sahibi ve destekçisi olarak görmelerinin zamanı gelmiştir. Bunun yanı sıra güçlerimizin, Hol kampındaki İnsani ve Güvenlik Operasyonu gibi DAİŞ çeteleri ve hücrelerine karşı attığı her güvenlik adımında işgalci Türk devleti saldırılarını şiddetlendiriyor. Bölgeye yönelik yoğunlaşan saldırılar, Suriye ve Irak'ın da dahil olduğu bölgeye yönelik yeni bir planın ve Astana 21 mutabakatlarının bir sonucudur.

Halkımıza ve onun demokratik mücadelesine, halkların çok yönlü kardeşlik ve birlik projesindeki tarihi ve istikrarlı kararına güveniyoruz.”