Şam-MSD görüşmesinde komite oluşturma kararı

Demokratik Suriye Meclisi’nin Başar Esad’ın daveti üzerine Şam’a gerçekleştirdiği ziyarette, tüm alanlarda ortak komitelerin kurulması kararlaştırıldı.

Demokratik Suriye Meclisi, 26 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilen ziyarete ilişkin açıklamada bulundu.

MSD, yazılı açıklamasında merkezi olmayan, demokratik bir Suriye için yol haritasının oluşturulması amacıyla tüm alanlarda komiteler oluşturulmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

MSD, görüşmeye ilişkin şu detayları verdi:

“Suriye hükümetinin talebi üzerine Demokratik Suriye Meclisi ve Suriye hükümeti heyetleri arasında 26. 07. 2018 tarihinde Şam’da görüşme gerçekleşmiştir. Görüşmenin amacı Suriye krizinin ve tüm sorunların her açıdan çözümü için geniş diyalogların başlamasının temelinin oluşturulmasıdır.

Bu görüşmeden önce Tebqa kentinde her iki taraftan küçük komiteler arasında görüşme gerçekleşmiş ve bu görüşmelerde hizmet alanında tartışmalar yürütülmüştür.

Toplantı sonucunda diyalog ve müzakerelerin geliştirilmesi, Suriye halkı ve toplumunu tehlikeye atan şiddet ve savaşın sona ermesinin sağlanması, merkezi olmayan ve demokratik bir Suriye için yol haritasının oluşturulması amacıyla tüm alanlarda komiteler oluşturulması kararlaştırılmıştır.”