Şehba’da Mam Zeki için taziye

Efrîn Êzidî Birliği, işgalci Türk devletinin suikast saldırısı sonucu Şengal’de şehit olan Mam Zeki için Şehba’da bulunan Berxwedan Kampı’nda taziye açıldı. Taziyeyi kurum üye ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi ziyaret etti.

Saygı duruşunun ardından Efrîn Êzidî Toplumu Koordinasyonu Üyesi Sileman Cafer konuşma yaptı. Özgürlük hareketi şehitlerini anan Cafer, “Şehit Zeki Şengali sıradan bir şahsiyet değildi, Kürdistan’ın her yerinde Kürdistan’ın özgürlüğü için mücadele yürüttü” dedi.

İşgalci Türk devletinin hep Kürt halkını yok etmeyi amaçladığını ifade eden Cafer, özellikle Ezidilerin hedef alındığını ve Ezidilere yönelik birçok katliam gerçekleştirdiğini belirterek, “Halkımızın dayanışması, Rêber Apo’nun fikirlerine dayanan halk iradesi ve şehitlerin ruhu, Türk devletinin tüm girişimlerini boşa çıkardı” şeklinde konuştu.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Henan Nesro da “Egemenlerin yenilgisi yakındır. Tüm dünyaya şehitlerin kanının her damlası yerine mücadele bayrağını yükseltecek binlercesinin hazır olduğunu söylüyoruz” dedi.

Fafin ilçesinin Ehdas Köyü Meclisi Eşbaşkanı Ehmed Sileman da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Düşman, Kürt halkının öncülerini hedef alarak Kürt halkının kimliğini yok etmek istiyor. Demokratik ulus ilkeleri temelinde toplum inşası için binlerce şehit verdik.”

Tören şehitlere bağlılık sloganlarıyla sona erdi.