Şehba’daki Newroz’u binler kutladı

Şehba’daki Newroz kutlamaları, Efrîn’in kurtuluşu ve Çağın Direnişi’ni selamlayan sloganlarla sona erdi. Kutlamaad, 2020 Newroz’unun Efrîn’de kutlanacağı belirtildi.

Şehba’da bugün “Newroz ruhuyla tecridi kıralım, Efrîn’i işgalden kurtaralım” sloganıyla, Efrînli ve Şehbalı binlerce kişi 2019 Newroz’unu kutladı.

Sabah saatlerinde Kürt, Arap, Türkmen, Ermeni ve Êzidî binlerce kişi kültürel kıyafetleriyle Şehba’nın Ehdas ilçesine bağlı Elûş köyündeki kutlama alanında bir araya geldi.

Kutlamanın gerçekleştiği alan YPG-YPJ bayrakları ve Leyla Güven ile açlık grevi direnişindekilerin posterleri ve Çağın Direnişi şehitlerinin posterleriyle donatıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın da posterlerinin asıldığı alanda zeytin dallarından ‘Efrîn’ yazıldı.

Alandaki Newroz ateşi ise sloganlarla birlikte halkın coşkusu eşliğinde yakıldıktan sonra MSD Yürütme Meclisi Başkanı İlham Ehmed konuşma yaptı.

Konuşmasına tüm halkların Newroz Bayramı’nı kutlayarak başlayan İlham Ehmed, Efrîn halkının kimliklerini savunmak için gösterdikleri direnişle tüm dünyayı şaşkınlık içinde bıraktıklarını belirterek, Türk devletinin Efrîn’de işlediği suçlarla DAİŞ çetelerinin Suriye’de işlediği suçlar arasında hiçbir fark olmadığını, aynı zihniyetle hareket ettiklerini söyledi.

DAİŞ çetelerinin yenilgisini kutlayan İlham Ehmed, QSD’nin halkların dayanışmasıyla karanlık zihniyetlere karşı büyük zaferler elde ettiğini dile getirdi.

Leyla Güven’in Efrîn işgaline karşı çıktığı için tutuklandığını hatırlatan İlham Ehmed, Güven’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 134 gündür açlık grevinde olduğunu dile getirdi.

Konuşmanın ardından Kobanê ve Qamişlo’dan gelen kültür sanat grupları dahil çok sayıda grup sahne aldı.

Grupların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çeken halk, sloganlarla Efrîn Çağın Direnişi’ni selamladı, 2020 Newroz’unun Efrîn’de kutlanacağını belirtti.