Şehit babası Mihemed Dede YPG saflarında şehit düştü

YPG şehit babası Mihemed Dede adındaki savaşçısının hastalık sonucu şehitler kervanına katıldığını duyurdu.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın İrtibat Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Halep bölgesinde görev sorumluluklarını yerine getiren Mihemed Dede yoldaşımız bir süredir kanser hastalığıyla mücadele ediyordu. Doktorların gözetiminde tedavi görüyordu ancak gün geçtikçe hastalığının ağırlaşması sonucu 9 Mart’a şehitler kervanına katıldı.

Rojava’yê Kurdistan’da kentlerden ilçelere, köylerden mezralara kadar 7’den 70’e kadar Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesinden etkilenip de ona göre yaşamayan çok az insan vardır. Efrin’in Şera ilçesine bağlı Qitme köyünde dünyaya gelen Mihemed yoldaşımız da Önder Apo’nun özgürlük ideolojisine göre örgütlenmiş yurtseverlerimizdendir.  Rojava devriminin başlamasıyla toplumun örgütlenmesinde daha aktif rol oynadı. Ailenin bir oğlu da YPG saflarına katılmış ve 2016’daki Şehba’nın özgürleştirilmesi hamlesinde yer alarak şehit düştü. Oğlunun şehadeti ardından Mihemed yoldaşımız mücadele etme kararında daha da güçlendi. İşgalci Türk devletinin Efrin’e yönelik saldırıları karşısında sessiz kalmayarak yurtseverlik görevini yerine getirmiştir. Şehitlerin  intikamını alma ve mücadelesini büyütmek için 2019’da halkının savaşçısı olmaya karar vererek güçlerimizin saflarına katılmıştır. Son ana kadar da hep Efrin’e dönme umuduyla yaşayıp ona göre katılımını sağladı.

Bizler, şehit Mihemed’in yoldaşları olarak, tüm şehitlerimize verdiğimiz, hedef ve amaçlarının yanı sıra tüm hayallerinin de gerçekleşeceğine dair özgür ve kalıcı bir ülke için mücadelemizi sürdüreceğimize dair sözümüzü bir kez daha tekrarlıyoruz.

Başta şehit aileleri olmak üzere tüm yurtsever ailelerimize baş sağlığı diliyoruz.

Şehidin kimlik bilgileri şu şekilde:

Adı ve Soyadı: Mihemed Dede

Anne Adı: Xanim

Baba Adı: Nûrî

Şehadet Yeri ve Tarihi: Halep / 9 Mart 2023.”