Şehit düşen 2 YPG savaşçısının kimliği açıklandı

YPG, Efrîn ve Tabqa’da farklı tarihlerde şehit düşen 2 savaşçının kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın İrtibat Merkezi, YPG savaşçısı Mehmet Taşır (Aslan Rıha) Efrîn’de 9 Ağustos tarihinde girdiği çatışmada Egîd Ismed’in (Comerd Kobanê) ise Tabqa’da 25 Ağustos günü geçirdiği kaza sonucu şehit düştüğünü belirtti.

YPG Basın Merkezi açıklamasında şunları belirtti:

“1. Efrin’de işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çetelere dönük savaşçılarımızın kahramanca direnişi devam etmekte ve günbegün yapılan etkili eylemler ile çetelere ağır darbeler vurulmaktadır. Güçlerimizin Efrin’de tank, top, obüs ve savaş uçaklarına karşı verdiği destansı direniş işgalci güçlerin işgal planlarını alt üst etmiştir. İşgalini meşrulaştırmaya çalışan işgalci Türk ordusu ve çetelerine karşı direniş savaşımız daha da kapsamlılaşarak devam edecek ve bu işgal hareketine direniş savaşımız son verecektir.

İşgalci Türk devleti başta elinde bulunan teknolojik silah üstünlüğüne dayanarak bu işgali sürdüreceğine kanmaktadır. Bunun için her türlü ajanlık faaliyetine de ağırlık vermektedir. Gerçekleşmekte olan eylemleri bu temelde durduracağını ve engelleyeceğini sanmaktadır. Ancak bilinmelidir ki, dönem taktik ve hamleleriyle geliştirilen direniş savaşımız her zaman olduğu gibi Efrin işgalini de parçalayacak ve işgalci Türk devletini içinden çıkamayacağı bir vaziyete sokacaktır.

8 Ağustos günü sabah saat 07:00’de Efrin Şêrawa’ya bağlı Biyê köyünde bir ajan, savaşçılarımızı izleyerek düşmana bilgi vermiştir. Düşman güçleri bölgede kapsamlı bir operasyon başlatmış, bu operasyon sonucunda savaşçılarımız ve düşman arasında yoğun bir çatışma yaşanmıştır. Düşman karşısında büyük direniş sergileyen iki yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Yoldaşlarımızın şahadetine neden olan başta ajanlar olmak üzere işgalcilere karşı intikam eylemlerimiz devam edecektir. Halkımızın onurlu mücadelesine karşı kirli ve düşmanla iş birliğinde olup suç işleyenler cezasız kalmayacaktır.

2. 25 Ağustos günü Tabqa alanında görev başında olan bir arkadaşımız yaşanan talihsiz bir kaza sonucu şehitler kervanına katılmıştır.

 

Arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Aslan Riha

Adı Soyadı: Mehmet Taşır

Ana Adı: Emine

Baba Adı: Salih

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Şêrawa / Biyê köyü / 9 Ağustos 2018

******

Kod Adı: Comerd Kobanê

Adı Soyadı: Egîd Ismed

Ana Adı: Gûl

Baba Adı: Ismed

Doğum Yeri: Kobanê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Tabqa / 25 Ağustos 2018

Şehit düşen yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlılık sözünü yeniliyoruz.”