Şehit Ehmed Birak Hesekê’de uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde yaşanan çatışmalarda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen QSD savaşçısı Ehmed Birak, Hesekê’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde girdiği çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen QSD savaşçısı Ehmed Birak, bugün Hesekê’nin Dawidiye köyünde Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen törenle uğurlandı.

Şehit Aileleri Meclisi önünden Ehmed Birak’ın cenazesini alan halk, onlarca araçlık bir konvoyla şehitliğe doğru yola çıktı.

Şehitlikte YPG, YPJ ve Özsavunma Güçleri savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi. Ardından Hesekê Kanton Meclisi Eşbaşkanı Dawud Hec Eli, Şehit Aileleri Meclisi üyesi İbrahim Hesen, QSD komutanlarından Şiyar Hesekê birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Şehidin ailesi adına konuşma yapan Demokrat Muhafazakar Parti Hesekê örgütü Başkanı Ekrem Mehşuş, “Çeteleri coğrafi olarak bitirdik, ama çetelerin fikirlerinin etkileri hala devam ediyor. Bugün bize düşen gizli hücrelere ve karanlık fikirlere karşı mücadele etmektir” dedi.

Ehmed Birak’ın cenazesi “Şehîd Namirin” sloganlarıyla toprağa verildi.