Şehit Sipan Hesekê’de son yolculuğuna uğurlandı

Derazor’da şehit düşen QSD savaşçısı Silêman El-Zahir (Sipan Hesekê) Hesekê’ye bağlı Dawidiyê Köyü’ndeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Derazor kırsalında şehit düşen QSD savaşçısı Silêman El-Zahir (Sipan Hesekê) Hesekê kentine bağlı Dawidiyê Köyü’nde bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

QSD savaşçılarının düzenlediği askeri tören ile başlayan cenaze töreninde konuşma yapan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Sefire Xalid, şehit ailesine başsağlığı dileyerek şehitlerin bölgeyi özgürleştirmesindeki ve halkı çetelerin uyuyan hücrelerinden savunmasındaki rolünü dile getirdi.

QSD komutanlarından Serhildan Rojava ise “Şehit Silêman’ın şahsında tüm özgürlük şehitlerini anıyoruz. Şehitler bölgeyi terörden özgürleştirerek demokratik ulus projesinin kahramanları oldu” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi Mistefa Ehmed ise, bölgenin Kürt, Arap ve Süryani halklarının fedakarlıkları sayesinde DAİŞ’in karanlığından özgürleştiğini ve bu zaferin tarihe yazıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda şehit cenazesi annelerin zılgıtları ve sloganları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.