Şehit Xebat Türkmen ve Dilşer Serêkaniyê için cenaze töreni

HPG’li şehit Xebat Türkmen ve HRE üyesi Dilşêr Serêkaniyê Reqa’da düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

ŞEHİT CENAZE TÖRENİ

Reqa Kantonu’ndan yüzlerce kişinin katılımıyla, Medya Savunma Alanları’nda 23 Mart’ta şehit olan Halk Savunma Güçleri (HPG) gerillası Xebat Turkmen (Mihemed Hînawî) ve 30 Ocak’ta şehit düşen Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Dilşêr Serêkaniyê (Ebdurehman El Sofî) son yolculuğuna uğurlandı. 

Cenaze töreninde konuşmalar yapıldı. Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Fırat Kantonu Genel Komutanlık Üyesi Mehmûd Qeremox, son ana kadar şehitlerin takipçisi olacaklarını belirterek, demokratik ulus projesini başarıyla hayata geçireceklerini kaydetti.

Demokratik Özerk Yönetimi Şehit ve Gaziler Konseyi Üyesi ve aynı zamanda şehit Dilşêr Serêkaniyê’nin amcası Mihemed El Sofî ise, yeğeniyle gurur duyduklarını ifade ederek, “Oğlumuz şehitlere söz verdi, halkını ve toprağını savunma uğruna canını feda ederek sözünü yerine getirdi. Zaferi sağlayana kadar yolunun takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Reqa Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi Eğitim ve Öğretim Kurulu Eş Başkanı Zelîxe Ebdî de, halen barbarca bölgelerine saldıran işgalci Türk devleti karşısında zafere ulaşacaklarını şehitlere ispat edeceklerini vurgulayarak, “Daha öncede söylemiştik bir adım dahi geri atmayacağız. Bize özgürlük aşkını öğreten Önder Abdullah Öcalan’ın mirasına sahibiz” ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda her iki şehidin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi ve Şehit Dilşêr’in cenazesi arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.