Şehit Xelef, Şedade’de son yolculuğuna uğurlandı

Öz Savunma Savaşçısı Daud Xelef, Şedade'de son yolculuğuna uğurlandı. Törendeki konuşmalarda, şehitlerin hayallerini gerçekleştirme sözü verildi.

Dêra zor kırsalında DAİŞ çetelerine karşı yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi'nde şehit olan Öz Savunma Savaşçısı Daud Xelef, Şedade’de düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Halk, Xelef’in cenazesini Hesekê Şehit Aileleri Meclisi binasından alarak, bir araç konvoyuyla Şedade ilçesinde bulunan şehitliğe doğru yola çıktı.

İBRAHİM: YOLLARINI TAKİP EDECEĞİZ

Şehitlikte YPG ve Öz Savunma Güçleri tarafından düzenlenen askeri törenin ardından, Öz Savunma Güçleri komutanlarından Salim İbrahim, konuşma yaptı. Aileye başsağlığı dileyen İbrahim, bölge halkının özgürlüğü için canlarını feda eden şehitlerin, demokratik ve çok renkli Suriye inşası hayallerini gerçekleştirmek için yollarını takip edeceklerini söyledi.

NİCUM: ŞEHİTLER KOMPLOLARI BOŞA ÇIKARDI

Şedade Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Naci Nicum da şehitlerin mücadeleleriyle bölgeye yönelik tüm komploların boşa çıkardıklarını, birçok kazanım sağlayan Demokratik Özerk Yönetimi’ne bağlı olduklarını kaydetti.