Şehitler Cizîr ve Halep'te son yolculuklarına uğurlandı

Üç şehit Cizîr kantonunda son yolculuklarına uğurlandı. QSD savaşçısı Mihemed Şêx Mistefa Halep’te toprağa verildi.

Dêrik’te şehit Cabir El Ebo, Dilovan Çilaxa ve Gaziler Federasyonu Komutanı Azadî Dêrik son yolculuklarına uğurlandı.

Cizîr Kantonu ve ilçelerinden yüzlerce kişinin yanı sıra, sivil ve askeri kurum üyeleri ile kentteki kanaat önderleri, Dêrik ilçesine giderek şehit Hogir Hastanesi’nden şehitlerin cenazelerini aldı.

Şehitlerin cenazelerini alan kitle, araç konvoyuyla Xebat Dêrik Şehitliği'ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte konuşan Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Gulistan Osman, "Şehit Azadi Dêrik, şehitlerin hedeflerinin gerçekleşmesi için mücadele ve direniş içindeydi. Şehitler Cabir ve Dilovan da özgürlük yolunda canlarını feda ettiler" dedi.

Savaş Gazileri Federasyonu üyesi Laleş Zinar ise bütün saldırılara rağmen özgürlük mücadelelerinin devam ettiğinin altını çizdi.

Derik Askeri Meclis savaşçısı Misleh Misleh de şehitlerin intikamlarının mutlaka alınacağını belitti.

Dêrik Demokratik İslam Kongresi yönetim kurulu üyesi Sînan Muhsên de şehit ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Daha sonra 3 şehidin şehadet belgeleri okundu ve Şehit Azadî Dêrik ile Şehit Cabir El Ebo'nun cenazeleri Derik Şehitliği'ne defnedilirken, Şehit Dilovan Çilaxa'nın cenazesi  de Cizîr Kantonu'nun Tirbespiyê ilçesindeki Şehit Dilşêr Şehitliği’nde defnedilmek üzere Tirbespiyê’ye uğurlandı.

HALEP

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eyrefiyê mahalleleri halkı, QSD savaşçısı Şehit Mihemed Şêx Mistefa’yı görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurladı.

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinden yüzlerce kişi, sivil toplum kurumları ve siyasi parti üyeleri, Şêxmeqsûd Mahallesi’nin doğusundaki Xalid Fecir Hastanesi önünde toplanarak, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Mihemed Şêx Mistefa’nın cenazesini aldı.

Reqa’da geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen Mihemed Şêx Mistefa’nın cenazesi Halep getirildi.

Şehidin cenaze konvoyu, Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinin Şiqeyf bölgesindeki Direniş Şehitleri Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte konuşan Halep Askeri Meclisi komutanlarından Ferhad Kobanê, “Şehit Mihemed, yurtsever bir ailenin içinde büyüdü. Silah aldı ve şehit düşene kadar mücadele içinde kaldı” dedi.

Şehit Aileleri Meclis adına konuşan Eyşe Hiso ise “Şehit Mihemed, Önder Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’nun gerçekleştirildiği kara ayda şehit düştü. Ancak irademizi kıramazlar, tersine mücadelemiz büyüyecek” diye konuştu.

Şehit Mihemed’in yeğeni Izedîn Şêx Mistefa da devrim kazanımlarının korunması gerektiğini ve sonuna kadar şehitlerin izinde olacaklarını söyledi.

Ardından Demokratik Toplum Eğitim Komitesi (KPC-D) üyesi Şiyar Cafer, şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Daha sonra şehit Mihemed’in cenazesi annelerin zılgıtları arasında toprağa verildi.