'Şehitlerimiz ve savaşçılarımızla gurur duyuyoruz'

Cizre Fırtınası hamlesi çerçevesinde DAİŞ’e karşı yürütülen savaşın sonuna gelinmek üzere. Bu zaferde büyük rol sahibi olan şehit aileleri direnişin zaferle sonuçlanmasını büyük bir heyecanla beklediklerini dile getirdi.

Qamışlo şehri Batı bölgesi Şehit Aileleri Kurumu üyesi Fatma Casım Arap bir kadın. Casım'ın oğlu Feysel Cerbo 2016 yılında Tıl Berak’da, eşi Dear Cerbo ise 2017 yılında Şeddade’de DAİŞ’e karşı yürütülen savaşta şehit düşmüş. Fatma Casım bugün gelinen noktanın şehitlerin verdiği bedeller ve halkın desteğiyle olduğunu dile getirdi. DAİŞ’in İslamiyet adına savaştığını söyleyip aslında İslamiyeti bitirmek istediğini belirten Fatma Casım, "DAİŞ Kürt, Süryani, Arap gözetmeksizin bütün halkları katliamdan geçirmek istiyordu. Bizler bütün dünyaya gösterdik ki; Arap, Süryani, Kürt bütün halklar biriz" diye konuştu.

"Güç ve fikir birliğimiz Önder Apo’nun felsefesi sayesinde oluşmuştur" diyen Fatma Casım, "Önder Apo’nun fikir ve felsefesi bizlerin bir arada, barış ve huzur içerisinde halkların kardeşliğine inanarak yaşamamızı sağlamıştır. Zulmün her yerde son bulmasını istiyoruz. Ben hem bir şehit annesi ve hem de şehit eşi olarak diyorum ki; 8 yıldır devam eden bu savaşta çok zorluklar çektik ve bedeller ödedik. Ortadoğu’da halklarımızın huzur içerisinde yaşayabilmesi için yüzlerce can verdik. Şehitlerimizin ve savaşçılarımızın bu kazanımlarıyla gurur duyuyoruz. Bu zafer bütün Ortadoğu ve dünya halklarına, şehit, savaşçı ailelerine ve Önder Apo’ya kutlu olsun diyorum" dedi.