Şêrawa’da 3 bin hektarlık arazi kül oldu

İşgalci Türk devleti ve çeteleri Efrîn’de talan edilecek ve yakılacak bir şey kalmayınca bu sefer Şêrawa bölgesine saldırmaya başladı.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri Efrîn’i işgal ettiği günden itibaren kentin merkez ve köylerinde insanlara karşı her türlü insanlık dışı muamelenin yanı sıra bölgenin coğrafyasını da katlediyor. Efrîn’in ilçe ve köylerindeki ağaçlardan tarlalara, tarihi eserlere kadar her şeyi talan eden, yakan ve gasp eden işgalci Türk devleti ve çeteleri bu kez de Şêrewa ilçesindeki ekili arazileri, zeytin ağaçlarını ve ormanlık alanı yakmaya başladı.

Dün sabah saat 09:00’da Türk devletine ait çeteler tarafından Şêrawa’ya bağlı Kurzele köyündeki araziler ateşe verildi. Kısa bir süre içinde Basile köyünün etrafındaki araziye sıçrayan ve giderek yayılan yangın bugün Dermişmiş, Sixuneke, Bene ve Aqibe arasındaki arazi ve Kimare ile Kobere arasındaki arazinin tümüne yayıldı. Ayrıca Sixuneke’de bulunan çam ormanına da sıçrayan ateş binlerce çam ağacı da yanıp kül oldu. Şêrawa bölgesinde yaşayan köylüler ateşi söndürmeye çalışınca çeteler tarafından köylülere ateş açıldı.

Şimdiye kadar 3000 hektarlık arazi tümden yandı.