Üç şehit son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Rizgan Destan, Derik’te, QSD savaşçısı Elaî Xelîfe Tabqa’da ve Şedadê’de şehit düşen YPJ savaşçısı Berîtan Zinar Kobanê’de düzenlenen kitlesel törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzlerce Konbanêli, Hesekê Kantonuna bağlı Şedadê ilçesinde şehit düşen YPJ savaşçısı Sozdar’ın (Berîtan Zinar) uğurlama törenine katıldı.

Askeri tören ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende Öz Savunma Güçleri adına konuşan Nebo Murad, “Kürtlerin tarihinde temmuz ayı kutsal bir aydır. Amed Zindanında tutsak olan yoldaşlarımız faşist Türk devletine karşı kahramanca direndiler” dedi.

Daha sonra şehit Berîtan’ın şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Tören ‘Şehid Namirin’ sloganlarıyla son buldu.

YPG SAVAŞÇISI DERİK’TE UĞURLANDI

29 Haziran’da Cizre Fırtınası hamlesinde şehit olan YPG savaşçısı Rizgan Destan, binlerce kişi tarafından Derik’te düzenlenen görkemli törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Aralarında siyasi parti ve sivil toplum örgüt üyeleri ile YPG-YPJ savaşçılarının da bulunduğu binlerce kişi, YPG savaşçısı Mihemed Eşrec’in (Rizgan Destan) cenazesini Şehit Hogir hastanesinden alarak yüzlerce araçlık bir konvoyla Şehit Derik Xebat Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte Öz Savunma Güçleri savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenin ardından YPG komutanlarından Mihyedin Xerke yaptığı konuşmada, “Tüm halkımıza güçlü irademiz ve fedakarlık ruhuyla şehitlerin kazanımlarını korumak için direnişimize devam edeceğimizi belirtiyoruz. Şehit Rizgar ve tüm şehitlerimize intikamlarını alacağımıza, amaçlarını gerçekleştirmek için çizgilerinde yürüyeceğimize söz veriyoruz” dedi.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Hesen Ubeyd de şehitlerin yolunu takip edeceklerini ve devrim kazanımlarını koruyacaklarını belirterek, özgür bir yaşam için ağır bedeller verildiğini ve şehitlerin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Cizre İçişleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berakat da “Rojava devriminin başından beri halkımız zulme karşı koruduk. Kimi devletler, halkların devrimini kendi çıkarları için kullanarak sivillerin kanı üzerinden pazarlık yapıyor” şeklinde konuştu ve bölge halklarına birlik çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından şehit Rizgar Destan’ın şehadet belgesi okunarak Derik Şehit Aileleri Meclisi’ne teslim edildi.

Destan’ın cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.

QSD SAVAŞÇISI ELAİ XELÎFE İÇİN TABQA’DA TÖREN

Dêra Zor’un Hecin beldesinde şehit düşen Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Elai Xelîfe (Elai Tebqa) için Tebqa’da uğurlama töreni düzenlendi.

Elai’nin cenazesini Wetenî hastanesinden alan kitle, konvoy ile şehitliğe hareket etti.

Şehitlikte ise kitlesel bir karşılama ve askeri tören düzenlendi.

Ardından Tabqa Savunma Komitesi Eşbaşkanı Fatma Reşo ve Şehit Aileleri İşleri Komitesi yetkililerinden Abdulkerim Ehmed  birer konuşma yaptı.

Tabqa Yasama Meclisi Eşbaşkanı Hamid Ferec ise Efrin direnişine değinerek, “Efrin’i demokratik ulus düşmanlarının elinden özgürleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda şehidin cenazesi yoldaşları tarafından toprağa verildi.