Aldar Xelîl : Erdoğan DAİŞ’i kurtarmak için yol arıyor

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rojava’ya yönelik yeni işgal tehdidine tepki gösteren TEV-DEM Diplomasi Sorumlusu Aldar Xelîl, “DAİŞ’in ömrünü uzatmak ve tasfiyeden kurtarmak için bir yol arıyor” dedi.

TEV-DEM Diplomasi Sorumlusu Aldar Xelîl Erdoğan’ın Fırat’ın doğusuna yönelik bir kaç gün içinde saldırıda bulunacakları yönündeki tehdidini ANHA’ya değerlendirdi.

Xelîl, “Erdoğan Kuzey ve Doğu Suriye’de demokratik projeleri boşa çıkarmaya çalışıyor. Bu nedenle de her türlü yöntemi kullanarak bölgeye saldırmaya çabalıyor” dedi.

Erdoğan’ın tehditlerini ciddiye aldıklarını belirten Xelîl, “Erdoğan’ın tehditlerini bugün ciddi bir şekilde tartışıyor ve değerlendiriyoruz. Bu tehditler açıklanıyorsa, bizim de buna karşı elbette tutumumuz olacaktır” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın tehdidinin zamanlamasına da dikkat çeken Xelîl, şöyle konuştu:

“QSD’nin Hecin beldesine girdiği ve bölgede terörü tümden tasfiye etmeye başladığı bir dönemde Erdoğan yeniden tehditlere başladı. DAİŞ’in ömrünü uzatmak ve tasfiyeden kurtarmak için bir yol arıyor. Herkes Türk devletinin teröre, özellikle de DAİŞ çetelerine desteğini biliyor.”

Xelîl, Erdoğan’ın bölge güvenliğini bozmaya çalıştığını kaydetti: “Erdoğan Ezaz, Cerablus, Bab ve Efrîn’i işgal etti ve bugün de tehditleriyle bölge güvenliğini bozmaya çalışıyor. Kuzey ve Doğu Suriye’deki halkların kardeşliği temelinde örülen ortak yaşamını hedef alıyor. Bunları tartışıyoruz.”

Xelîl son olarak, Erdoğan ve Türk devletinin Kuzey Suriye’ye dönük tehditlerini tartıştıklarını ve tavırsız kalmayacaklarını vurguladı.