Amûdê’de işgal ve ihanete karşı yürüyüş

Amûdê’de yüzlerce kişi “Gerillanın ve halkın iradesiyle işgali ve ihaneti yeneceğiz” şiarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Qamişlo Kantonu’na bağlı Amûdê ilçesinde yüzlerce  kişi, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ile KDP’nin işbirliğini kınamak için eylem yaptı.

Özgür Kadın Meydanı’nda yürüyüşe geçen halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yanı sıra Şehit Aileleri Meclisi, PYD, Kongra Star bayraklarını taşıdı.

Yürüyüşte, “İhanet ve çete olmak aynı yöntem”, “Rojava Devrimi tüm ihanetlere karşı kazanacak” ve “Halkların iradesiyle işgal ve ihaneti yeneceğiz” yazılı pankartlar taşıdı.

Şehîd Cîhad Meydanı’nda yapılan açıklamada konuşan Kongra Star Amûdê Üyesi Minewer Xalid, Kuzey ve Doğu Suriye halkına dönük ihanete ve Türk devletinin saldırılarına dikkat çekerek, “Türk devleti, KDP’nin işbirliğiyle Kürdistan dağlarına aralıksız saldırıyor. Burada amacına ulaşamayınca bu defa Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırmaya başladı, yurttaşları hedef aldı. Uluslararası ve bölgesel toplum ise buna karşı sadece sessiz kaldı” diye belirtti.

Direnişçi halkın iradesiyle bir adım geri atmayacaklarının altını çizen Minewer Xalid, “Özgürlük uğruna gençlerini feda eden halk mücadeleden vazgeçmez” dedi.

İran’da Jina Emini'nin ‘ahlak polisleri’ tarafından katledilmesini kınayan Minewer Xalid, “Düşman kadınların örgütlülüğünden korkuyor. Kadın yaşamdır” şeklinde konuştu.

Eylem, işgal ve ihaneti kınayan sloganlarla son buldu.