Amude’de kadınlar tecrit ve saldırılara karşı yürüdü

Rojava’nın Amude şehrinde yüzlerce kadın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve Kuzey Suriye’ye saldırıları protesto etti.

Kongreya Star ve Kevane Zêrîn Hareketi öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kadın “Kadınlar Efrîn için Başkaldırın” sloganıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Öcalan’a karşı uygulanan tecrit ve Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarını protesto eden kadınlar Huri Kültür Sanat Merkezi önünde erken saatlerde bir araya geldi.

Öcalan posterleri ile “Kadınlar Efrîn İçin Başkaldırın”, “Türk işgalciliği Özgür Kadın İradesiyle Kırılacak”, “Örgütlü Kadın Gücüyle Düşmanı Yıkalım, Özgürlüğe Ulaşalım” ve “İmralı Sistemini Yıkalım, Önder Apo’nun Özgürlüğünü Sağlayalım” yazılı pankartlar taşıyan kadınlar buradan Özgür Kadın Meydanına kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca kadınlar Öcalan’a özgürlük ve işgalci Türk devletinin saldırılarını kınayan sloganlar attı.

Meydanda düzenlenen mitingde Kevana Zêrîn Hareketi Üyesi Ahîn Mihemed bir basın açıklaması okudu.

Açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yıllardır tecrit içinde bulunduğu ve işgalcilerin bu tecritle Ortadoğu halklarını Öcalan’ın fikirlerinden izole etmeyi amaçladığı belirtilerek, “Kadınlar olarak sömürgecilerin bu politikasını asla kabul etmiyoruz. Rojava Devrimi Öcalan’ın fikirleriyle zafere ulaşacak. Rojava’daki Kadın Devrimi, demokrat ve özgürlükçü herkes için özgür yaşam numunesi olmuştur” denildi.

Açıklamanın devamında AKP hükümetinin son günlerde Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarını arttırdığı ve saldırılarla Rojava’daki Demokratik Ulus projesinin ve halkların birliği ile yaratılan değerlerin yok edilmek istendiği belirtildi.

Rojava halkının kadınlar öncülüğünde örgütlendiğinin ifade edildiği açıklamada şu sözlere yer verildi: “Kadınlar olarak, tüm faşist saldırılara karşı Demokratik Ulus kültürünü inşa edeceğiz. Öcalan’ın özgürlüğü barışın ve güvenini tek yoludur. Kadınların öncülüğünde işgalcilik yıkılacaktır.”

Açıklamanın ardından Kevana Zêrîn Hareketi’ne bağlı gruplar sahne aldı.

Miting Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a bağlılık ve işgalci Türk ordusunun saldırılarını kınayan sloganlarla son buldu.