Arap aşiretlerinden Erdoğan'a mesaj: Bizler tek ses, tek vücuduz

Reqa'dan Kobanê'ye gelerek, direniş çadırı eylemine katılan Araplar, işgale karşı direniş için Suriye'nin Araplarıyla, Kürtleriyle, Süryanileriyle ve tüm halklarıyla hazır olduklarını kaydetti.

Türk devleti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Osmanlıcılık hayalleriyle göz diktiği Kuzey ve Doğu Suriye halkları her gün düzenledikleri eylemlerle işgali kabul etmeyeceklerini ve bu girişime DAİŞ'e karşı nasıl direndilerse aynı şekilde direneceklerini tüm dünyaya ilan ediyor. Kuzey ve Doğu Suriye halklarının eylemleri gün geçtikçe yaygınlaşırken, Kobanê'de işgale karşı kurulan direniş çadırı dün Reqa'dan gelen 700'den fazla Reqalı Araplar tarafından ziyaret edildi.

Irak, Ürdün ve Suudi Arabistan'a kadar geniş bir coğrafyada yüzbinlerce mensubu bulunan Reqa'nın Begara, Wilde, Neîm, Igêdat, Elbû Hemîd, Efadle, Mecadme, Şemir, Benî Sultan, Benî Umer, Cebat, Cilîsat, Elbû Cabir, Elbû Şeban, Elbû Xemîs, Şibil, Wehb, Icêl, Hewîwat, Benî Xalid, Elbû Esaf, Emîrat ve Nasir gibi Arap aşiretlerinin şeyhleri, önderleri ve temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yurttaşlar, Kobanê'de direniş kararlılıklarını ortaya koydu ve işgali kabul etmeyeceklerini bir kez daha dile getirdi.

HALKLAR İŞGALİ KABUL ETMİYOR

Reqa'dan Kobanê'ye gelen eylemcilerden Reqa Gençlik Meclisi Başkanı Ehmed Salme, Reqa Kadın Evî Yönetimi'nden Meryem Brahîm ve Reqa Sivil Meclisi üyesi Îsa Xabûr ANF'ye konuştu. Ehmed Salme, Kuzey ve Doğu Suriye gençleri olarak işgale karşı direnmek için hazırlandıklarını belirtirken,  Meryem Brahîm ise "Kobanê'nin çocukları Reqa'nın özgürlüğü için Reqa'da şehit düştü, Reqa'nın çocukları da Kobanê'nin özgürlüğü için şehit olmaya hazırlar" ifadelerinde bulundu. Îsa Xabûr da Erdoğan'a seslenerek, "Senin burada işin yok" dedi.

'GENÇLER DİRENİŞE HAZIR'

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Arap, Kürt, Süryani, Türkmen ve tüm halklarının gençleri olarak direniş için hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden Reqa Gençlik Meclisi Başkanı Ehmed Salme, "Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgaline karşı bizler Reqa, Tabqa, Girê Spî ve diğer bölgelerdeki gençler olarak tek ses ve tek vücuduz. Türk devletinin postallarının Suriye topraklarına basmasına ve işgallerini asla kabul etmiyoruz ve buna karşı direneceğiz" diye konuştu.

'KANIMIZ BİRBİRİNE KARIŞTI'

Reqa Kadın Evî Yönetimi'nden Meryem Brahîm ise "dünyaya işgale karşı direniş mesajı vermek için" Kobanê'ye geldiklerini kaydederek, şunları söyledi: "Kobanê'nin çocukları Reqa'nın özgürlüğü için Reqa'da şehit düştü, Reqa'nın çocukları da Kobanê'nin özgürlüğü için şehit olmaya hazırlar. Kanımız birbirine karışmış artık. Bizler Kürdü, Arabı, Süryanisi ve tüm bileşenleriyle Suriyeliyiz ve sorunlarımızı kendimiz halledebiliriz. Bu gücümüz var. Amerika'nın çekilmesi kimseye cesaret vermesin. Bizler kendi gücümüzle burada vardık ve var olmaya da devam edeceğiz. Erdoğan ve çetelerinin sonu burada olacaktır."

REQA'DAN ERDOĞAN'A MESAJ: BURADA İŞİN YOK

Türk devletinin Suriye'de işgalci olduğunu vurgulayan Reqa Sivil Meclisi üyesi Îsa Xabûr da Erdoğan'a seslenerek, "Senin burada hakkın ve işin yok" dedi. Xabûr, "Bizler bugün direniş kenti Kobanê'yiz. Bu kent DAİŞ karanlığına karşı çok büyük bir direniş sergiledi. Çok büyük acılar çekti ama sonrasında hepimizin özgürlüğünün başlangıcı olan kıvılcım burada çakıldı. Bizler de bugün buraya Erdoğan'a 'senin burada bir hakkın yok' demek için bulunuyoruz" diye konuştu.