‘Arap kadınlar olarak Önder Öcalan'ın yolundayız’

Reqa’daki El Meşlab Kadın Komitesi’nden Kinana Abdo, “Arap kadınlar olarak Önderimiz Abdullah Öcalan'ın çizdiği yolda yürüyeceğiz. Kadınların özgürlük davasının simgesidir” dedi.

Uluslararası Komplo’nun, Arap kadınları için de kara bir gün olduğunu belirten Kinana Abdo, kadınlar ile Abdullah Öcalan arasında çok güçlü bir bağın olduğunu, tecritle bu bağın koparılmak istendiğini söyledi.


El Meşlab Kadın Komitesi’nin (Zenobiya Kadın Topluluğu’na bağlı) Eğitim Komitesi Üyesi Kinana Abdo, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Arap kadınları açısından ne ifade ettiğine, tecride ve Uluslararası Komplo’ya ilişkin ANF’ye konuştu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, Kurdistan devriminin başlangıcından bu yana kadınlarla omuz omuza vererek askeri, siyasi, kültürel vb. hayatın her alanında kendilerini geliştirmesini, kaynak olarak çevresine ve topluma ışık tutmasını sağladığını belirten Kınana Abdo, özgürlük ve üretkenliğin sembolü olarak gördüğünü söyledi.

KADIN ÖZÜNE, HAYATIN HER ALANINA DÖNDÜ

Reqa’daki kadınların, BAAS dönemi zorlukların ardından DAİŞ işgaliyle kara bir zaman kesidine hapsedildiğini, benliklerinin katledildiğini kaydeden Kinana Abdo, “Ancak Önder Abdullah Öcalan'ın düşünce ve felsefesinden gelen demokratik ulus anlayışı yayıldığı dönemde; kadının özüne dönmesi ve hayatın her alanında rolünü oynaması, siyasi veya askeri olarak çalışması ve fikrini tüm toplumla paylaşması gerçekleşti” dedi.

KADINLAR İLE ARASINDA GÜÇLÜ BAĞ VAR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, kadın özgürleştiğinde toplumun da özgürleşeceğini ve toplumu kısıtlayan tüm zincirlerin kırılacağını söylediğini hatırlatan Kinana Abdo, şöyle devam etti: “Bu nedenle kadınlar ile Önder Abdullah Öcalan arasında çok güçlü bir bağ var. Kadınların kendilerine inanmaları, kendi doğalarını sevmeleri ve baskı yapmak isteyen tüm kesimlere karşı durmaları gerektiğini söyledi. Önder Abdullah Öcalan her zaman kadın özgürlüğünden bahsediyor, çünkü gördüğümüz gibi toplum kadın özgürlüğüyle özgürleşiyor. Bu nedenle kitaplarıyla Kurdistan devriminde kadınların mücadelesini dile getirmek ve özgürlüğü seven tüm kadınların bundan yararlanmasını sağlamak istiyordu. Savunmalarında kadının toplumun özü olduğunu ve toplumların geleceğinin bu öze geri dönüşe bağlı olduğunu söyler.”

ÖNDERİMİZİN ÇİZDİĞİ YOLDA YÜRÜYECEĞİZ

Uluslararası Komplo’nun, Arap kadınları için de kara bir gün olduğunu belirten Kinana Abdo, şunları ekledi: “Önder Abdullah Öcalan'ın esir alınmasından bugüne kadar bağımızı koparmak istiyorlar. İmralı'dan Önderimiz ile ilgili hiçbir bilgi gelmesine izin vermiyorlar. Sağlık durumunu bile bildirmiyorlar. Bu nedenle Türk devleti, Önder Öcalan’ın mücadelesini nefessiz bırakmak istiyor. Önder Apo’nun başlattığı dava, tüm Ortadoğu'nun davasıdır. Dolayısıyla Abdullah Öcalan, kadınların özgürlük davasının simgesidir. Önder Abdullah Öcalan'ın düşüncesi ve felsefesi sayesinde Arap kadınlar, kadının doğasını yeniden ortaya çıkarabildi. Bu nedenle Arap kadınlar, Kuzey ve Doğu Suriye kadınları olarak Önderimiz Abdullah Öcalan'ın çizdiği yolda yürüyeceğiz. Önder Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için yürüyecek, her zaman sahada olacak ve çalışacağız.”