Asayiş Güçleri üyesi Muslim son yolculuğuna uğurlandı

Reqa’da şehit düşen Asayiş Güçleri üyesi Edhem Muslim, Kobanê’deki Şehit Dicle Mezarlığı’nda gerçekleştirilen kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Reqa’da yürüttüğü görevi esnasında 10 Haziran günü şehit düşen Asayiş Güçleri üyesi Edhem Muslim, Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene, siyasi ve askeri kurum temsilcilerinin yanı sıra Kobanê, Girê Spî ve Reqa’dan yüzlerce kişi katıldı. Cenaze konvoyu Şehit Dicle Mezarlığı’nda “Şehitler ölmez” sloganıyla yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Mezarlıkta gerçekleştirilen cenaze töreni, saygı duruşu ve Asayiş Güçlerinin gerçekleştirdiği askeri tören ile başladı.

Törende konuşan Reqa İç Güvenlik Güçleri Yönetici Îskender Reqa, şehit ailesine başlığı dileklerinde bulunarak, “Şehadetlerle güçleniyoruz, bir oluyoruz ve şehitlerin yolunu takip etmekteki ısrarımız artıyor. Şehit Edhem, şehit arkadaşları ve halka verdiği sözünü tuttu ve kanının son damlasına kadar halkını koruma görevini yerine getirdi” dedi.

Gire Spî Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Hemîd El-Ebd ise Kuzey ve Doğu Suriye halklarına başsağlığı dileklerinde bulunarak başladığı konuşmasında, “Kobanê zafere ulaşan direnişin yeridir. Girê Spî, Kuzey ve Doğu Suriye’nin diğer bölgeleri de şehitlerin mücadelesiyle terörden kurtarıldı. Biz bugün Reqa’da şehit düşen ve Girê Spîli olan şehit Edhem’i direnişin yeri olan Kobanê’de sonsuzluğa uğurluyoruz. Terör ve hücre yapılanmalarına karşı direnişimizi sürdüreceğiz” dedi.

Şehit Edhem’in kardeşi Xelîl Muslim de bölge halkına başsağlığı diledi ve şehitlerin amacı yerine gelene kadar onların izinin takipçisi olacaklarını söyledi.

Konuşmalardan ardından şehit Edhem’in şehadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi. Şehit cenazesi slogan ve zılgıtlar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.