Asker kayıpları saklanıyor

Hakkari Dağ Komando Tugayı’na ve Fatih Kışlası’na son birkaç ayda yüzlerce asker cenazesi getirildi, ancak bu kayıplar kamuoyundan gizlendi.

Medya Savunma Alanları’nda devam eden savaşta her gün birçok asker ve korucu ölüyor. Bunların büyük bölüm açıklanmıyor, bazılarının ise kazayla, hatta arı sokmasıyla öldüğünü öne sürülüyor.

Hakkari Dağ Komando Tugayı ve Fatih Kışlası, savaşta kullanılan ana üsler arasında. Bu üslerde üslerde gün boyunca askeri hazırlıklar yapılıyor; asker ve korucular, çatışma alanlarına götürülüp getiriliyor. Ölen asker ve korucular da bu askeri üslere getiriliyor.

Daha önce buraya getirilen cenazeler için devletin kurum amirlerinin de katıldığı törenler düzenleniyordu. Üstelik kurum amirlerinin katılması zorunluydu. Son dönemlerde ise ölen askerlerin getirildiği Hakkari Dağ Komando ve Fatih Kışlası’nda askeri tören düzenlenmediği, sessiz bir şekilde gönderildiği ortaya çıktı. Bazen askerlerin cenazeleri, Hakkari’ye yerine, direkt Van’a gönderiliyor.

Her gün/gece onlarca askeri helikopterin askeri üslerden havalandığına ya da indiğine dikkat çeken bir kaynak, şunları söyledi: “Bahardan bu yana yüzlerce asker cenazesini getirdiler. Artık hangi helikopterin cenaze getirdiğini anlayabiliyoruz. Cenazeler sessiz bir şekilde gönderiliyor. Bu cenazeler basına verilmiyor, insanlardan saklıyorlar ama biz her şeyi görüyoruz. Getirilen cenaze sayısı o kadar fazla ki, onlar da bunu saklamak zorunda kaldılar.”