Avaşin, Çukurca ve Şırnak’ta işgalcilere yönelik gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Avaşin, Çukurca ve Şırnak’ta Türk işgal güçlerine yönelik gerçekleştirilen bir dizi gerilla eyleminde en az 4 askerin öldüğünü bildirdi.

HPG-BİM tarafından yapılan açıklamaya göre, eylemler 12 ve 14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti.

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir” diyen HPG-BİM, Avaşin bölgesinde üst üste iki eylemin gerçekleştiğini ve en az 2 askerin öldüğünü belirtti.

AVAŞİN’DE ÜST ÜSTE İKİ EYLEM: 2 ÖLÜ

Avaşin’deki eylemin detayları şöyle: “12 Haziran günü saat 22.50’de güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê’de konumlanan işgalci TC ordusunun güvenliğini sağlamaya çalışan bir tepede konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylem düzenlemiştir. Hedeflenen düşman birliğinde 1 asker öldürülmüştür. Eylem ardından 13 Haziran günü saat 01.00’da güçlerimiz, tepede bulunan birliği ikinci kez hedeflemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan 1 düşman askeri öldürülmüştür. İşgalci TC ordusu saat 02.00 sularında ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.”

ÇUKURCA’DA ASKERİ MEVZİLER VE BARINAKLARI VURULDU

14 Haziran günü saat 04.30’da gerilla güçlerinin “Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Bager tepesinde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem” düzenlediğini belirten HPG-BİM, “Düşman mevzii ve barınaklarının isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” dedi.

ÇOK SAYIDA ASKERİ MALZEME İMHA EDİLDİ

HPG-BİM, “Güçlerimiz aynı gün yine saat 04.30’da Çelê’ye bağlı Devê Masi tepesinde bulunan düşman barınaklarındaki mobese kameraları, güneş panelleri ve çok sayıda askeri malzemeyi imha etmiştir” diye ekledi.

ŞIRNAK’TA ASKERİ BİRLİĞE EYLEM: 2 ÖLÜ

HPG-BİM, Şırnak’taki eylemin ayrıntılarını ise şöyle verdi:“Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi çerçevesinde 14 Haziran günü saat 09.00’da güçlerimiz, Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Şehriban alanındaki Deriyê Beroj tepesindeki düşman askerlerine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür. Güçlerimiz eş zamanlı olarak düşman birliğine ait bir iş makinesi hedeflemiş, etkili bir şekilde vurulan bu araç darbelenmiştir.”

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRILARI

Türk savaş uçaklarının gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları konusunda da bilgi veren HPG-BİM, Metina ve Xakurkê bölgelerine hava saldırıları düzenlendiğini iki gerillanın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hava saldırılarına ilişkin açıklama şöyle: “12 Haziran günü saat 13.45’te savaş uçakları, Metina bölgesine bağlı Yekmalê köyü çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu saldırı sonucunda bölge halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir.

13 Haziran günü saat 23.30’da savaş uçakları, Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Beritan alanını bombalamıştır.

14 Haziran günü saat 19.15’te savaş uçakları yine Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Şerif alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda Şehit Beritan alanında 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”