Barzan, Siirt ve Şırnak’ta gerilla eylemleri: 9 ölü

HPG açıklamasına göre, Barzan’da 5, Siirt’te 4 asker öldürüldü. Uludere’de ise askeri kule tümden imha edildi. Besta’da gizli birlik vuruldu ancak ölü sayısı netleştirilemedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Güney ve Kuzey Kürdistan’da Türk devlet güçlerine yönelik gerçekleştirilen bir dizi eylemin sonuçlarını açıkladı. HPG’ye göre, bu eylemlerde en az 9 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla Naim Türköz’e ilişkin daha önce yaptığı açıklamayı düzeltti ve Türköz’ün esir düştüğünü duyurdu.

 Açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

BARZAN’DAKİ EYLEMLERDE EN AZ 5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

''Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 21 Ekim günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirmiştir. Düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

Güçlerimiz, saat 06.30’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Bayrak Tepesi’nde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür.

Saat 10.30’da güçlerimiz yine Barzan bölgesine bağlı Tepê Xwedê’de konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 asker öldürülmüştür.

Güçlerimiz, saat 15.50’de Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlîkan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Eylemler ardından işgalci TC ordusu çevresindeki alanları obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

ŞIRNAK ULUDERE: ASKERİ KULE İMHA EDİLDİ

21 Ekim günü saat 11.45’te Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Maymun Tepesi’nde konumlanan düşman birliklerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan mevzii, barınak ve kulelerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 konteynır ve 1 büyük kule tümden imha edilmiş, ölü ve yaralı asker sayısı ise tespit edilememiştir.

SİİRT’TE OPERASYON KOLU VURULDU: 4 ÖLÜ

18 Ekim günü işgalci TC ordusu, Siirt’in Herekol bölgesine bağlı Şehit Berxwedan, Şehit Canxurt, Koridora Soriyan, Deriyê Egidan, Deriya Çeperê ve Destesorî alanlarında çok sayıda özel harekatçı, korucu ve kontranın katılımıyla geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. 20 Ekim günü saat 07.00’da güçlerimiz Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında operasyonun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin 2 koldan isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler birçok askeri malzemesini bırakarak kaçmış; ardından ise işgalci güçlere ait taarruz helikopterleri alanı rastgele bir şekilde bombalamıştır. Eylemden kısa bir süre sonra düşmanın operasyon güçleri sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

BESTA’DA GİZLİ BİRLİK VURULDU

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 21 Ekim günü akşam saatlerinde Şırnak ile Cizre arasında bulunan İkizce alanında operasyona çıkan gizli birlikleri hedeflemiştir. Düşman askerlerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

GERİLLA NAİM TÜRKÖZ’E İLİŞKİN DÜZELTME

26 Ağustos 2018 tarihli açıklamamızda, 21 Ağustos günü işgalci TC ordusunun Van’ın Başkale ilçesine bağlı Lisek Köyü çevresinde başlattığı operasyonda Andok (Naim Türköz) arkadaşımızın düşman güçlerine teslim olduğu bilgisini kamuoyuna duyurmuştuk. Yapılan soruşturma ve araştırma ardından Andok arkadaşımızın düşman güçlerine teslim olmadığı, içinde bulunduğu konumdan kaynaklı esir düştüğü anlaşılmıştır. Düzeltir, duyarlı kamuoyunun bilgisine sunarız."