Basel ve Saarbrücken’de Mayıs ayı şehitleri anıldı

İsviçre’nin Basel ile Almanya’nın Saarbrücken kentlerinde Mayıs ayı şehitleri anıldı.

İsviçre’nin Basel kentinde Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezinde (CDK-Basel) gerçekleştirilen anma, Şehit Aileleri Komisyonu’nun açılış konuşması ve bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Sinevizyon gösterimiyle devam eden anmada CDK-Basel Eşbaşkanı ile Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu adına burada yapılan konuşmalarda “Bugün binlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecrite karşı sürdürdüğü süresiz ve dönüşümsüz açlık grevleri ile ölüm oruçları karşısında faşizm yenilmiştir. Bu zafer bize şehitlerimizin mirası olan direniş geleneğinden gelmektedir. Beyaz tülbentli barış analarıyla çocuklarının aylardır faşizme karşı sürdürdüğü mücadele de bu direniş geleneğinin bir sonucudur” denildi.

Şehit yakınlarının da birer konuşma yaptığı anma “Şehid namırın” sloganlarıyla sonlandırıldı.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de Mayıs ayı şehitleri anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada sinevizyon gösterimi yapıldı.

DKTM meclisi Eşbaskanı Dexil İbrahim, açlık grevi ve ölüm orucu direnişinde elde edilen zaferi kutladı.

Şehit aile komisyonu adına konuşan Zero Dersim de açlık grevi eylemcilerinin onurlu duruşunu selamladı. Direnişi her alanda büyütmeye ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlayana kadar sürdürme çağrısında bulundu.

DKTM Saarbrücken Eşbaşkanı Zekiye Ağırman ise “Şehitlerin yolunda yürümeliyiz. Artık daha fazla şahadetlerin yaşanmaması için tüm Kürt halkı seferber olmalıdır” diye konuştu.

Anma, “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.