Binler Şehit Ferhad Şiblî’nin ailesini ziyaret etti

Kuzey ve Doğu Suriye’de binlerce kişi, Şehit Ferhad Şiblî’nin ailesine taziye ziyareti yaptı.

Qamîşlo kantonunda binlerce kişi, Arap, Kürt ve Süryani siyasi parti temsilcileri, Özerk Yönetim, MSD, İç Güvenlik Güçleri, aşiret ileri gelenleri, Şehit Aileleri Meclisi ve STK temsilcileri, Şehit Ferhad Şiblî’nin ailesine başsağlığı dilemek için Dêrik’teki Kornêş Stadı’na akın etti.

Kornêş Stadı Şehit Ferhad Şiblî ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarıyla donatıldı. Taziyede çok sayıda siyasetçi konuşma yaptı.

'DEVRİMDE BELİRLEYİCİ ROL OYNADI'

Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Hesen Koçer, “Şehit Ferhad, Kuzey ve Doğu Suriye devriminde belirleyici bir rol oynadı. Şehadetiyle hepimizin yüreğinde büyük bir acı bıraktı” dedi.

Türk devletinin Kürdistan’daki saldırılarına değinen Koçer, “İşgalci Türk devleti siyaset ve saldırılarıyla Kürtleri soykırımdan geçirmeye çalışıyor. Fakat Türk faşizmi Kürt davasını yok edemez çünkü Kürtler eskisi gibi değil. Kürtler şu anda güç ve irade sahibidir, aynı şekilde Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki demokratik ulus projesi bütün Ortadoğu halkına örnek oldu” ifadelerini kullandı.

İşgal altındaki bölgelerde yürütülen demografik değişim siyasetine değinen Koçer, “Türk devleti temelsiz bahanelerle Türk dilini ve siyasetini işgal altındaki bölgelere dayatıyor. Şimdi de Kobanê’den Dêrîk’e kadar olan sınır hattını işgal etmek istiyor. Aynı zamanda bütün yöntemlerini kullanarak bölgeyi yerli sahiplerinden boşaltmak istiyor” ifadelerini kullandı.

İşgalci Türk devletinin plan ve komplolarına karşı direniş ve mücadele çizgisinde kalmaya devam edeceklerini belirten Koçer, “Felsefemizde teslimiyet yoktur, hiç kimse irade ve felsefemizi yok edemez" diye belirtti.

'HALK İÇİN DURMADAN ÇALIŞTI'

Dêrîk İlçe Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Ebdurehîm, “Şehit Ferhad bir ayağını kaybetmesine rağmen Kuzey ve Doğu Suriye halkı için durmadan çalışmalar yürüttü” vurgusunu yaptı.

Şehit Ferhad ve Şehit Diyar’ın Başûrê Kurdistan’da hedef alınmasının, KDP ile işgalci Türk devletinin iş birliğini bir daha gösterdiğini kaydeden Ebdurehîm, Irak hükümetinin Şehit Ferhad Şiblî’nin hedef alınması karşısındaki sessizliğini kınadı.

Qamîşlo Kantonu adına konuşan Fatma Şahîn ise “Şehit Ferhad bütün iyi ve değerli özelliklere sahipti. Halkının davası için mücadele etti ve Suriye hükümeti tarafından gözaltına alındı. Halkının davasına inancı olduğu için mücadelesini aralıksız sürdürdü” dedi.

Fatma Şahîn, işgalci Türk devletinin, yurtsever ve devrimci kişilikleri hedef alarak, davası ve özgürlüğü için mücadele eden halkın iradesini kırmak istediğini belirtti.

'ŞEHİTLERİN YOLUNDA İLERLEYELİM'

Aşiretler Meclisi adına konuşan Şêx Sînan Seydoş da şu ifadeleri kullandı: “Heval Ferhad Şibl’înin şehadeti dört parça Kürdistan için büyük bir kayıptır. Şehitler özgürlük uğruna canlarını feda etti, bugün herkesten şehitlerin yolunun takipçisi olmasını isteniyor.”

Son olarak söz alan Şehit Ferhad’ın annesi Şêrîn Omer, halkı selamladı. Yadê Şirin, Şehit Ferhad’ın Kuzey ve Doğu Suriye’deki bütün bileşenlerin oğlu olduğunu belirterek, onun izinde kalacağını ifade etti.

Anmanın sonunda Şehit Ferhad’ın şehadet belgesi okundu.