Cezaa’da hayatını kaybeden 5 YPG’linin kimlikleri açıklandı

YPG Basın İrtibat Merkezi, DAİŞ çetelerine karı 2014 yılında Cezaa bölgesinde yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden 5 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG, beş savaşçının 2014 yılında 19-31 Ağustos tarihleri arasında Cezaa direnişinde hayatını kaybettiğini belirterek, bu direniş için “Şingal’de gerçekleştirilmek istenilen 74. fermanın devamını engellemiş, direniş mücadelesi tarihimize bu kahramanca duruşlar ile destansı bir halka daha katılmıştır” dedi.

YPG Basın İrtibat Merkezi’nin açıklaması şöyle:

“Rojava devriminin gelişmesi ile birlikte halkların demokratik ve özgürlük talebiyle yükselttiği mücadele genişleyerek Kuzey Suriye’ye yayılmış ve bölge halkının ortak özgürlük direnişi savaşı haline gelmiştir. En etkili tarzda DAİŞ çete yapılanmasına karşı mücadele yürütülerek önemli ve tarihsel başarılar sağlanmıştır. Bu direnişlerden biri de, DAİŞ’e karşı 19-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında Cezaa’da görkemlice yürütülen savaş olmuştur. DAIŞ çetelerine karşı sergilenen destansı direniş ile DAIŞ’e ağır darbe vurmakla kalınmamış aynı zamanda sonraki süreçlerde DAIŞ’in günbegün etkisinin azalmasına vesile olan bir savaş düzeyi ortaya çıkarılmıştır. Şingal’de gerçekleştirilmek istenilen 74. fermanın devamını engellemiş, direniş mücadelesi tarihimize bu kahramanca duruşlar ile destansı bir halka daha katılmıştır. Derin yurtseverlik bilinci, ülke sevgisi ve direnişte ısrarın emsali olan savaşçılarımızdan Serhed, Xwînrêj Cudî, Sorxwîn, Şiyar, Xwînrêj Cudî yoldaşlarımız bu direniş savaşında kanlarının son damlasına kadar kahramanca savaşarak şehadete ulaşmışlardır.”

YPG, “Onlar Kürdistan’da yeniden doğuşun simgesi haline gelen şehitlerimizin izinden yürürken kahramanlık sergileyerek şehadete ulaşmışlardır. Özgürlüğe yüreğini kilitlemiş olan beş arkadaşımızı saygı ve minnetle anarken yazılan direniş tarihinin özgürlük ile taçlanacağının sözünü veriyoruz” diye ekledi.

Hayatını kaybeden YPG’lilerin kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Serhed Colemêrg

Adı Soyadı: Orhan Tekin

Ana Adı: Gurbet

Baba Adı: Farıs

Şehadet Yeri ve Tarihi: Cezaa / 19 Ağustos 2014

*

Kod Adı: Sorxwîn Amanos

Adı Soyadı: Keyfiye Demir

Ana Adı: Payiz

Baba Adı: Mehmed Sıdık

Şehadet Yeri ve Tarihi: Cezaa / Ekreş Sefan köyü / 23 Ağustos 2014

*

Kod Adı: Şiyar Garzan

Adı Soyadı: Mazlum Çelik

Ana Adı: Herdem

Baba Adı: Hakim

Şehadet Yeri ve Tarihi: Cezaa / Ekreş Sefan köyü / 23 Ağustos 2014

*

Kod Adı: Xwînrêj Cudî

Adı Soyadı: Hüseyin Acar

Ana Adı: Tayibe

Baba Adı: Zubeyt

Şehadet Yeri ve Tarihi: Cezaa / 19 Ağustos 2014

*

Kod Adı: Xwînrêj Cudî

Adı Soyadı: İbrahim Tatar

Ana Adı: Sarya

Baba Adı: Abdullah

Şehadet Yeri ve Tarihi: Cezaa / 19 Ağustos 2014