Cindirêsê’de YPG savaşçısı esir düşmemek için kendisini feda etti

Efrîn’in Cindirêsê ilçesinde işgalci Türk ordusuna karşı savaşan bir YPG savaşçısı, Türk ordusuna esir düşmemek için bombaları askerlerin içinde eylem yaptı.

Efrîn’deki kaynaklardan alınan bilgilere göre, Cindirêsê ilçesinde işgalci Türk ordusuna karşı sonuna kadar savaşan bir YPG savaşçısı, esir düşmemek Türk askerleri içinde eylem düzenledi.

YPG kaynakları YPG savaşçısının fedai eyleminin sonuçlarını ve kimlik bilgilerini daha sonra kamuoyu ile paylaşacağını duyurdu.

QSD Basın Merkezi bugün yaptığı açıklamada işgalci Türk ordusunun Cindirêsê ilçesi ve çevresini top ve savaş uçakları ile gün boyunca bombaladığını ve şiddetli çatışmaların yaşadığını açıklamıştı.

QSD açıklamasında saldırılara ilişkin, "Bölgede yaşanan şiddetli çatışmalar aralıksız devam etmektedir. İşgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları top atışları ve savaş uçakları ile bölgeyi bombalamaya devam etmektedir. İşgalci ordu ve çeteleri bölgede sivil katliamlarını sürdürmektedir.

Dün öğlen saatlerinden itibaren bölgeye yönelik artırılan bombardıman akşam saatlerine kadar tüm yoğunluğu ile sürdü. Saat 21:00’da da savaş uçakları ve kobra tipi helikopterler bölgeyi yoğun bombardımana tuttu. Buradaki bombardıman gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Bugün sabah saatlerinde de savaş uçakları ve helikopterler ile bölge bombalanmaya başlandı. Bölgede bombardımanların yanı sıra güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor" demişti.