Cizîre kantonu ve Halep’te 4 Nisan kutlamaları

Cizîre kantonu ve Halep’in birçok yerinde Kürt Halk Önderi'nin yaş günü olan 4 Nisan için ağaç dikildi, kutlamalar yapıldı.

4 NİSAN KUTLAMALARI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan için Cizîre kantonunun farklı yerlerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kutlamalara kadınların öncülüğünde Özerk Yönetim temsilcileri, aşiret büyükleri, Kürt, Arap, Süryani siyasi parti temsilcileri, QSD, YPJ ve YPG savaşçıları ve komutanlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

 
TİL TEMİR
Til Temir ilçesinde yüzlerce Til Temir ve Zirgan sakininin katılımıyla kutlama düzenlendi.
Kutlamada konuşan Til Temir Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Seid Ehmed, Abdullah Öcalan'ın mücadele süreçlerine ve İmralı’daki işkence sistemine dikkat çekerek, "Önder Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemiz sürecek" dedi.
Til Temir ilçesinin merkezindeki Şehit Sosin Parkı’nda da 200 zeytin ve şeftali ağacı dikildi.

DİRBÊSİYÊ
Dirbêsiyê ilçesinde de kutlama düzenlendi. Kutlamada konuşan Kongra Star üyesi Raziya İbrahim, "4 Nisan, özgürlüğün şafağının doğduğu gündür. Kuzey ve Doğu Suriye halkını Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.

ŞEDADÊ
Şedadê ilçesinde düzenlenen kutlamada konuşan Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı İman El Ferec, Abdullah Öcalan'ın fikirlerinin her sorunun çözümü olduğunu söyledi.
Kongra Star Şedadê Koordinasyon üyesi Emira Seed, Kuzey ve Doğu Suriye kadınlarının elde ettiği başarıların Abdullah Öcalan'ın fikirlerinin ürünü olduğunu belirtti.
Kongra Star Şedadê Koordinasyonu üyeleri de ilçe merkezinde bulunan Kongra Star Parkı'na 35 adet ağaç dikti.

HOL
Hol ilçesinde de 4 Nisan etkinliği düzenlendi. PYD Meclis üyesi Ali El Ehmed, Türk devletinin Abdullah Öcalan'a yönelik tecridini kınayarak, Abdullah Öcalan’ın fiziksel özgürlüğü için mücadelenin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.
Etkinlikte müzik grupları da sahne aldı.

TIL BERAK
4 Nisan vesilesiyle Til Berak ilçesi halkı, QSD savaşçıları ve sivil örgüt üyelerinin katılımıyla Şehit Salih El Iwed Parkı’nda 100 ağaç dikti. Ağaç dikme etkinliği Kongra Star tarafından düzenlendi.

TİRBESPİYÊ
Tirbespiyê ilçesinde Digur köyündeki Şehit Dilşêr Şehitliği ve Devrimci Gençlik Hareketi Merkezi'ne 150 ağaç dikildi.

ÇİLAXA
Kongra Star Çilaxa üyeleri ve sivil toplum kuruluşları 100 adet ağaç dikti. Resafa Mahallesi'ndeki Şehit Aileleri Meclisi merkezi ve Kongra Star binasının önüne ağaçlar dikildi.

DÊRİK
Derik'in Bana Kesrê köyünde Dêrik sakinleri, sivil örgüt üyeleri ve Kongra Star üyelerinin katılımıyla Serok Apo Bahçesi'nin açılışı yapıldı.
Bahçenin kapısı şehit aileleri tarafından açıldıktan sonra bahçeye 100 adet ağaç dikildi.
Kutlama, Abdullah Öcalan'ın direnişini selamlayan sloganlarla sona erdi.

TIL HEMIS
Til Hemis ilçesinde ilçenin halka açık alanlarına 200 adet ağaç fidanı dikildi.

HALEP
Halep’te, halkın ve sivil ve hizmet kurumu üyelerinin katılımıyla Şêxmeqsûd Mahallesi'nin kuzeyindeki Şiqeyf bölgesindeki Newroz alanına 300 ağaç dikildi.
Ağaç dikiminin ardından "Bê Serok jiyan nabe" sloganları atıldı.