Cizre Fırtınası Hamlesi: 24 saatte 51 DAİŞ çetesi öldürüldü

DAİŞ çetelerinin Fırat Nehri doğusundaki son işgal alanlarına ilerleyen QSD, son 24 saat içerisinde en az 51 DAİŞ üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, DAİŞ teröristlerinin Fırat Nehri doğusundaki son işgal alanlarına yönelik sürdürülen Terörü Sona Erdirme Aşaması’nın son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

Bilanço açıklaması şöyle:

Baxoz Cephesi: Bu cephede sabahın erken saatlerinde teröristlerin hareketliliği gözlemlendi. Güçlerimizin bu teröristleri hedef alması ile 6 farklı noktada şiddetli çatışmalar yaşandı. Ağır silah kullanan teröristler, araçları ile çatışma bölgesinden kaçmak istedi. Aracı hedef alan savaşçılarımız araç içerisindeki tüm teröristleri öldürdü. Yine BKC kullanan bir çete çatışma alanında öldürüldü. Güçlerimiz ayrıca bir noktada toplanan teröristleri havan atışı ile hedef aldı. Bölgede 3 teröristin öldüğü belirlendi.

Öte yandan Uluslararası Koalisyon teröristlere ait birçok karargahı hedef aldı. Yapılan bombardımanın sonuçları ile belirlenemedi.

Akşam saatlerinde ise terörist gruplar, güçlerimizin El-Sûsê beldesindeki noktalarına saldırı girişiminde bulundu. Teröristler, bölgede yaşanan şiddetli çatışmalarda güçlerimizin savunma hattını kırmak istedi. Ancak güçlerimizin sergilediği direniş ile çok sayıda çete öldürüldü ve geri kalanlar da bölgeden kaçmak zorunda kaldı.

Terör örgütü kaçan çetelerini tekrardan bir araya toplayarak noktalarımıza saldırdı. Güçlerimizin karşılık vermesi ile bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları da teröristlerin bulunduğu alanı bombaladı. Sergilenen direniş ile saldırılar kırılırken, çok sayıda terörist de öldürüldü. Ayrıca öldürülen 10 teröristin cenazesi de güçlerimizin alanında kaldı.

Teröristler bir kez daha bomba yüklü araçlar ve zırhlı araçlar ile güçlerimizin bulunduğu alana girmek istedi. Güçlerimiz araçlardan birini imha ederken diğer araçlar ise bölgeden kaçmak zorunda kaldı. Yine bomba düzeneği taşıyan iki çete güçlerimizin bulunduğu alana girmek istedi. Her iki teröristi hedef alan güçlerimiz, bomba ve silahlarını ele geçirdi.

Hecîn Cephesi: Bu cephede belli aralıklarla şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bölgedeki teröristler, güçlerimizin bulunduğu alanlara saldırı girişiminde bulunurken, sergilenen direniş ile teröristlerin tüm girişimleri boşa çıkarılıyor.

Genel Bilanço:

*51 terörist öldürüldü, öldürülen 10 teröristin cenazesi de güçlerimizin elinde bulunuyor.

*Bomba yüklü bir araç ile bir askeri araç imha edildi.

*BKC tipi bir silah, iki bomba düzeneği ve birçok kaleşnikof silahı savaşçılarımızın eline geçmiştir.

*Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları bölgede 18 defa bombardıman yapmıştır.