Cizre Fırtınası Hamlesi şehitleri uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen 8 QSD savaşçısı ile 1 Reqa İç Güvenlik Güçleri üyesi yapılan kitlesel törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen 7 QSD savaşçısı ile 1 Reqa İç Güvenlik Güçleri üyesi için Reqa’nın Kerama bölgesinde, Hesekê’ye bağlı Şedadê ilçesinde ise 1 savaşçı için tören düzenlendi.

8 SAVAŞÇI İÇİN GÖRKEMLİ TÖREN

Reqa’nın doğusundaki Kerame bölgesi halkı, Cizre fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD’li 7 savaşçı ile 1 İç Güvenlik Güçleri Üyesi'ni  törenle uğurladı.

Kerame bölgesinde yüzlerce kişi Kerame Şehit Aileleri Kurumu’ndan şehitlerin naaşlarını aldıktan sonra uzun bir araç konvoyu eşliğinde Şehit Sêvdar Şehitliği’ne götürdü.

Şehitlikte QSD savaşçılarına askeri tören düzenlendi. Sonrasında Şehit Aileleri Kurumu, İç Güvenlik Güçleri ve Reqa Sivil Meclisi adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda şehitlerin ailelerine başsağlığı dilendi, tüm özgürlük şehitlerinin mücadelesine sahip çıkma sözü yinelendi.

Konuşmaların ardından QSD savaşçıları Beşar El-Şêx (Abdulheyî), Abdulqadir El-Keto (Demhat), Abdulezîz El-İsa (Telal), Emar El-Şêx (Kurtay) Mihemd Casim El-Damin (Edhem), Abdulhadî El-Emer (Seyf), Abdulcebar El-Sedlan (Sedlan) ve İç Güvenlik Güçleri Üyesi Mihemd El-Receb’in (Ebu Heran) şahadet belgeleri okundu ve ailelerine verildi.

Törenin sonunda savaşçılar sloganlarla defnedildi.

SLOGAN VE ZILGITLARLA UĞURLANDI

Şedadê ilçesinde halk, QSD savaşçısı Helûş Elî’yi Şedadê Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşaması’nda Hecîn’de, 28 Kasım günü şehit düşen Helûş Elî’nin (İbrahim) naaşını Hesekê Şehit Aileleri Meclisi’nden alarak şehitliğe  götürdü.

Askeri törenin ardından konuşan YPG komutanlarından Hisên Hemade, şehidin ailesine başsağlığı dileklerini iletti ve sonuna kadar şehitlerin izinde olacaklarını vurguladı.

Şedadê Şehit Aileleri Kurumu Üyesi Zehra Ebîd de, DAİŞ çetelerine karşı sonuna kadar savaşacaklarını ve direneceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Şehit Helûş’e ait şahadet belgesi, Şehit Aileleri Kurumu Üyesi Ayat İbrahim tarafından okunarak ailesine verildi.

Şehit Helûş Elî’nin naaşı slogan ve zılgıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.