Cizre Fırtınası Hamlesi yeniden başladı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki olarak durdurduğu Cizre Fırtınası Hamlesi’ni yeniden başlattığını duyurdu.

Dêra Zor’a DAİŞ’in işgalindeki son alanlara yönelik olarak 10 Eylül’de başlatılan hamlenin son aşaması, Türk devletinin Kobanê ve Girê Spî’ye yönelik saldırıları nedeniyle 31 Ekim’de durdurulmuştu.

Türk devleti, 27 Ekim’de İstanbul’da yapılan dörtlü zirveden bir gün sonra saldırılarına başlamıştı. Zirve, Fransa, Rusya, Almanya ve Türkiye liderlerini bir araya getirmişti.

ÇETELER BU FIRSATLA SALDIRIYA GEÇTİ

QSD Basın Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, “DAIŞ terör örgütü, Türk devletinin sınır hattındaki köylere yönelik saldırılarından yararlanıyordu. Güçlerimiz de devam eden saldırılar karşısında hamleyi geçici süreliğine durdurmak zorunda kalmıştı. Terör örgütü, bunu fırsat bilerek güçlerimizin bulunduğu noktalara bomba yüklü araçlarla yoğun saldırılarda bulundu” dedi.

QSD VE KOALİSYONUN GÖRÜŞMELERİ ARDINDAN...

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı ile Uluslararası Koalisyon yetkilileri ile yapılan görüşmeler, diplomatik çalışmalar ve teröre karşı mücadele eden müttefiklerimizin olumlu çağrıları üzerine hamleyi tekrardan başlatıyoruz. Hamleyi karadan yürütülen operasyonlar şeklinde durdursak da hamlenin durduğu bu bir hafta içerisinde Uluslararası Koalisyonun bölgeye yönelik bombardımanı sürdü ve teröristlerin birçok noktası imha edildi.”

RAKKA’DA BİR ÇETEBAŞI TUTUKLANDI

“Yine güçlerimize bağlı özel kuvvetler, Uluslararası Koalisyon ile gerçekleştirdikleri özel bir operasyonla DAIŞ’in önemli çetebaşlarından birini Reqa’da tutukladı” denilen açıklamada, “Bu durumda terör grupları ve uyuyan hücrelerinin halen bölgede var olduklarını göstermektedir” ifadeleri dikkat çekti.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Bölgedeki gelişmeler, bölgeye güvenliğin tamamen hakim olması ve terör grubunun yeniden örgütlenmesinin engellenmesi için uzun süreli ortak bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor.

DAİŞ BİTECEK!

Güçlerimiz, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşaması’nı sürdürecek ve DAIŞ terör örgütünü bitirecektir.

Bölgedeki sivilleri, hedef alınması muhtemel DAIŞ çetelerinin askeri noktalarına yaklaşmamaları konusunda uyarıyoruz. DAIŞ teröristleri bölgedeki sivilleri belli noktada toplayarak canlı kalkan olarak kullanmakta ve yaşam alanlarını cephanelik olarak kullanmaktadır.

QSD Genel Komutanlığı olarak Kuzey Suriye sınır hattını ve bölgedeki iç barışı sonuna kadar koruyacağımızı belirtiriz. Bir kez daha tehdit dilinin hiçbir çözüm getirmeyeceğini ve diyalogların tek çözüm yolu olduğunu vurgularız.”