Cizre Fırtınası şehitleri Dêrazor’da son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Mahir El-Kedro (Ehmed), Hemza Mihêsin (Ebas), Himêdî El-Xidir (Qeswa) ve Umer El-Umer (Celal) Derazor’un Şehit Hani El-Hesen Şehitliği’nde kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşaması’nda 24 Aralık günü şehit düşen QSD savaşçıları Mahir El-Kedro (Ehmed), Hemza Mihêsin (Ebas), Himêdî El-Xidir (Qeswa) ve Umer El-Umer (Celal), Dêrazor’daki Şehit Hani El-Hesen Şehitliği’nde bölge halkının katılımıyla düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Yöneticisi Xeldûn El-Xalid ve Demokratik Suriye Meclisi adına Necim Umer şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “Şehitler halkın özgürlük yolunu aydınlattı. Bu vesileyle özgür bir yaşam elde edinceye kadar onların yolunun takipçisi olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törende ayrıca Şehit Aileleri Meclisi, farklı alan ve tarihlerde şehit düşen İç Güvenlik Güçleri Ebdulkerîm El-Ebûd (Xalid Kişkiyê) ve Mihemed El-Ebd ile QSD savaşçısı Subhi El-Eli’nin (Fecir) şahadetini açıkladı.

Şehit cenazeleri sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.