Cizre Fırtınası şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları Remzî Zêdan ve Ezîz Mihemed, Til Temir ilçesinde binlerce kişinin katıldığı bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşaması’nda şehit düşen YPG savaşçıları Mihemed Silêman (Remzî Zêdan) ve Ezîz Mihemed (Elaa Til Temir) Hesekê’nin Til Temir ilçesinde sonsuzluğa uğurlandı. Şehit Aileleri Meclisi’nde şehit cenazelerini teslim alan binler, uzun araçlık konvoy ile şehitliğe doğru yola çıktı.

Cenaze merasimi, YPG ve YPJ savaşçılarınca gerçekleştirilen askeri tören ile başladı. Törende YPG Komutanı Serhed Demhat ve Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hemdiyê Kotî tarafından konuşmalar yapıldı. Şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunulan konuşmalarda, şehitlerin fedakarca direnişi sayesinde bölgedeki halk kazanımlarının korunduğu belirtildi. Konuşmalarda, şehitlerin mücadele çizgisinin takip edileceği vurgulandı.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehit cenazeleri, binlerin hep bir ağızdan haykırdığı sloganlar ve annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.