Cizre Fırtınası şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Eli El-Nasir (Nesir) ve Fethi El-Hesûn (Cewad Ciêliyê) Til Hemis Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşamasında şehit düşen QSD savaşçıları Eli El-Nasir (Nasir) ve Fethi El-Hesûn (Cewad Ciêliyê) Qamişlo Kantonu’na bağlı Til Hemis ilçesinde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazelerini Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi’nden alan halk onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Til Hemis Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Uğurlama töreni QSD savaşçılarının düzenlediği askeri törenle başladı.

Törende Şehit Aileleri Meclisi yöneticilerinden İdan El-Efini, Til Hemis Meclisi üyesi Ferhan İsmail ve QSD komutanlarından Ehmed El-Kirt birer konuşma yaptı. Şehit ailelerine başsağlığı dileyen konuşmacılar şehitlerin halkın özgürlüğü ve onuru için canlarını feda ettiğini belirtti ve şehitlerin yolunun takipçisi olma sözünü verdi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgesi okunarak ailelerine teslim edildi. Törenin sonunda şehitlerin cenazeleri annelerin zılgıtları ve sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.