Cizre Halk İnisiyatifi’nden 15 Şubat çağrısı

Cizre Halk İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Uluslararası Komplosu’nun yıldönümü dolayısıyla yapılacak eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Cizre Halk İnisiyatifi, Qamişlo kantonundaki sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin üyelerinin katılımıyla bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre 15 Şubat eylemleri ‘Halkın iradesiyle İmralı sistemini yeneceğiz’ sloganı ile yapılacak.

Qamişlo’daki Şehit Heysem Kiço Stadyumu’nda yapılan açılamayı Kürtçe Qamişlo Kanton Meclisi Eş Başkanı Yusra Derwîş ve Arapça olarak Til Hemis Bölge Meclisi Eş Başkanı Mihemed El Şemerî okudu.

Halk İnisiyatifi, “Bu komplo Önder Öcalan’ın düşünce ve felsefesiyle başlayan kadın devrimini yenilgiye uğratmayı da amaçladı. Bu komplo tüm anlamlarıyla halkımıza karşı bir soykırım savaşıdır” dedi.

Halk İnisiyatifi, Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm halklarını 15 Şubat eylemlerine katılmaya çağırarak şunları ifade etti:

“İmralı sistemini kınıyoruz. Önder Öcalan’ın özgürlüğünü istiyoruz. Kirli planlarıyla bölgelerimizin geleceğini hedef alan komploculara karşı sesimizi yükseltiyoruz. Kürtleri, Arapları, Süryanileri, Türkmenleri, Çerkezleri ‘Halkın iradesiyle İmralı sistemini yeneceğiz’ sloganı altında düzenlenecek onur yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz.”