Cizre Hamlesi’nde son 24 saatte 29 çete öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşamasında 24 saat içinde 29 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü ve Suse beldesinde yoğun çatışmaların devam ettiğini açıkladı.

QSD Basın Merkezi, resmi internet sitesinden yayınladığı yazılı açıklamada Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü sona erdirme aşaması”nın son 24 saatlik bilançosunu açıkladı. Açıklamada 29 çetenin öldürüldüğü ve Suse beldesinde yoğun çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde son 24 saatte yaşanan gelişmeler şöyle:

Baxoz Cephesi: Dün akşam saatlerinde, güçlerimiz ile DAİŞ’li teröristler arasında çatışma çıkmıştır. Teröristler ağır silahlar kullandığı saldırılarla, güçlerimizin ilerleyişinin engellemek istemiştir. Bununla birlikte teröristler koalisyon güçlerine ait uçaklar tarafından yerlerinin tespit edilmesini engellemek amacıyla lastik yakarak bölgeyi yoğun duman altında bırakmıştır. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları teröristlere ait birçok noktayı hedef almış, çok sayıda terörist öldürülmüş ve teröristlerin komuta merkezi olarak kullanılan bir nokta imha edilmiştir.

Teröristler 4 adet bomba yüklü araçla savaşçılarımıza ait noktalara saldırı girişiminde bulunmuş, bu girişim esnasında çeteler keşif uçakları da kullanmıştır. Güçlerimiz tarafından bomba yüklü araçlardan birini süren terörist öldürülmüş, teröristin cenazesi ve araca el konulmuştur. Diğer bomba yüklü 3 araç ise güçlerimiz tarafından ağır silahlar ve toplarla imha edilmiş; bunun üzerine teröristler çatışma bölgesinden geri çekilmiştir. Çatışmanın ardından çetelere ait silahlar ve askeri malzemelere güçlerimizce el konulmuştur.

Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları teröristlerin 4 noktasını imha etmiş ancak öldürülen çete sayısı hakkında net bir bilgiye ulaşılamamıştır.

Güçlerimiz, teröristlerin alanda yoğun mayınlama yapmasına rağmen ilerleyişine devam etmektedir.

Öte yandan bu cephede teröristler güçlerimize yönelik saldırı girişimde bulunmuş, savaşçılarımıza ait bir buldozeri hedef almıştır. Güçlerimizin bu girişime karşılık vermesiyle yaşanan çatışmada sayısı bilinmemekle birlikte birkaç terörist öldürülmüş, teröristlere ait silah ve askeri mühimmata el konulmuştur.

Suse beldesinin yarısından fazlasını teröristlerden kurtaran güçlerimiz, ilerleyişini beldenin mahallelerine doğru sürdürmektedir

Güçlerimiz teröristlere ait 3 koldan eylem düzenlemiştir. İlk kol, 1 km ilerleme kaydederek 14 yeni noktada üslenmiştir. Koalisyon güçlerinin savaş uçakları da teröristlere ait noktaları hedef almış ancak öldürülen çete sayısı hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştır.

Teröristler, savaşçılarımız tarafından kurtarılan bir binaya top atışları düzenlemiş, saldırıda bina yıkılmış ve bazı savaşçılarımız yaralanmıştır. Yaralı savaşçılarımız güçlerimize ait sağlık noktalarında tedavi altına alınmıştır.

İkinci eylem kolu ise 2 km ilerleme kaydetmiş ve 19 yeni noktada üslenmiştir. Ayrıca buradaki güçlerimiz 12,5 mm’lik doçka monteli bir araca el koymuş ve bir grup terörist öldürülmüştür.

Üçüncü eylem kolu ise 3 buçuk km ilerleme sağlamış ve 6 yeni noktada üslenmiştir.

Akşam saatlerinde güçlerimiz ile teröristler arasında çatışmalar yaşanmış, bu çatışmalarda teröristler rastgele havan ve obüs atışları düzenlemiştir. Güçlerimiz burada 1 km ilerlemiş ve 17 yeni noktada üslenmiştir.

Çatışma halen aralıklarla devam etmektedir.

Suse beldesindeki çatışmalar ikinci gününde tüm şiddetiyle devam etmektedir.

Devam eden çatışmalarda güçlerimiz ilerleyişini sürdürmüş ve teröristlere ağır darbeler vurmuş, nihayetinde Hawî El-Suse köyü kurtarılmıştır.

Hecîn Cephesi: Bu cephede yaşanan çatışmalarda teröristler uzak mesafeden ağır silah, top ve havan atışları düzenlemiştir. Saldırı sonuçsuz kalmış ve güçlerimiz herhangi bir yara almamıştır. Güçlerimiz saldırının gerçekleştiği noktaya eylem düzenleme amaçlı teröristlerin hareketliliğini takip etmiş ve teröristler etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada öldürülen çete sayısına ilişkin bilgi edinilememiştir.

Bu cephede güçlerimiz ile teröristler arasında aralıklarla top ve havan atışları düzenlenmektedir.

Bilanço:

-29 terörist öldürülmüştür.

-Teröristlerin üs ve saldırı merkezi olarak kullandığı 7 bina imha edilmiştir.

-2 adet BKC tipi tüfek, bir adet RPG tipi roketatar, 1 adet Hytera marka telsiz, 12,5 mm’lik doçka monteli bir araca güçlerimiz tarafından el konulmuştur.

-Uluslararası koalisyon güçleri uçaklarla 10 noktayı vurmuş, füzelerle de 6 noktayı bombalamıştır.”