Cizre Kantonu Özerk Yönetimi: Saldırılar ne kadar artarsa artsın biz kazanacağız

İşgalci Türk devletinin saldırılarını kınayan Cizre Kantonu Özerk Demokratik Özerk Yönetimi, "Türk devletinin terörü ne kadar artarsa artsın, direnişçi halkımızın gücünden aldığımız irademizi kıramayacaklar; biz kazanacağız" dedi.

Cizre Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına ilişkin basın açıklaması yaptı.


Qamişlo kentindeki Mehmed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi önünde yapılan açıklama Cizre Kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Telat Yunis tarafından okundu.

Açıklamada, "Söz konusu saldırılarla soykırım, yıkım ve bölgenin güvenliğini ortadan kaldırma politikası kapsamında demokratik proje yok edilmek isteniyor" denildi.

'BÖLGE HALKI VE SİVİL ALANLAR HEDEF ALINIYOR'

Telat Yunis, işgalcilerin Suriye'nin diğer bölgelerindeki planlarını gerçekleştirmek için bölge halkının iradesini kırmak amacıyla ambargo, su kesintisi, yaşam kaynaklarının yok edilmesi ve göç politikası gibi yöntemlere başvurduğunu ifade etti. Yunis, uluslararası sessizlikten, bölgesel ve ulusal krizlerden yararlanan Türkiye'nin insan haklarıyla ilgili uluslararası kuruluşların eksikliğini saldırı fırsatı olarak kullandığını kaydetti.

Açıklamada, "Cizre Kantonu'nun köy ve beldelerinde, Siwediye istasyonu ve diğer elektrik istasyonlarının çalışmaması nedeniyle elektrikler kesildi. Saldırılar nedeniyle, su istasyonu, hastane, sağlık merkezleri, un değirmeni ve diğer birçok hizmet kurumu hizmet dışı kaldı. Yakıt ve gaz da azaldı. İşgalci Türk devleti, 5 milyonu aşkın insanın ihtiyaçlarını karşılayan petrol rafinelerini, kuyularını ve gaz ile yakıt alanlarını bombaladı” denildi.

İç Güvenlik Güçleri'nin kontrol noktalarına dönük saldırıların, DAİŞ hücreleri, Hol ve Roj kamplarındaki DAİŞ çetelerinin aileleri ve Sîna hapishanesindeki binlerce DAİŞ çetesinin tehlikesini artırdığına dikkat çekildi.

Açıklamanın sonunda, “İşgalci Türk devletinin terörü ne kadar artarsa artsın direnişçi halkımızın gücünden aldığımız irademizi kıramayacağını bir kez daha vurguluyoruz, biz kazanacağız. Halkımız her türlü teröre, saldırıya ve özel savaş politikalarına karşı birlikteliğini ve mücadelesini koruyarak kendi kurumlarına sahip çıkmaya devam ediyor. Devrimin başından bu yana devam eden saldırılara karşı güçlü bir duruş sergileyen halkımız, özgür iradenin kırılamayacağını belirterek özgürlük ve demokrasi yolunda ilerlemeye devam ediyor” denildi.

 Telat Yunis, dünya kamuoyuna ve özgürlükçü halklara,  bölge halkına dayanışma çağrısı yaptı.