Cizre kantonu halkı, işgal saldırılarına karşı yürüdü

Cizre kantonu halkı, işgalci Türk ordusunun bölgeye yönelik saldırı üzerine alanlara çıktı, “Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesini benimseyen bir halkın iradesi kırılamaz" mesajını verdi.

İşgalci Türk ordusu, Kuzey ve Doğu Suriye'de bölgenin altyapı ve kurum merkezlerini hedef alan saldırılarını sürdürüyor. Tirbespiyê'deki petrol istasyonu ve Dêrik’teki baraj bir kez daha hedef alındı.

Saldırılar üzerine Cizre Kantonu’nun Tirbespiye, Çilaxa ilçesi ve Dêrik kenti ile Girkelege ilçesi halkı, alanlara aktı.

“Türkiye saldırılarına karşı direneceğiz” şiarıyla düzenlenen kitlesel yürüyüşlere, sivil toplum kuruluşları, Kongra Star, Şehit Aileleri Meclisi, Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.


TIRBESPIYÊ
Tirbespiyê halkı, işgalci Türk ordusunun bölgeye yönelik saldırılarını kınayan bir basın açıklaması yaptı. Açıklama, PYD üyesi Ebdulrehim Hiso tarafından okundu.
Hiso, işgalci Türk devletinin bölgenin demokratik ulus projesini hedef alan kirli politikalarına dikkat çekti ve saldırıların amacının bölgenin demografik yapısını değiştirmek ve işgal alanlarını genişletmek olduğunu vurguladı.


ÇİLAXA
İlçenin Xerbî Meydan’ında başlayan yürüyüş Şehit Mahsum Kavşağı’na kadar devam etti.
Çilaxa Halk Belediyesi Eşbaşkanı ve Halk İnisiyatifi üyesi Feysel Hesen, "Önder Abdullah Öcalan'ın düşüncelerine bağlı kalarak mücadelemize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 
DÊRIK
Özgürlük Meydanı’ndan Merkez Pazarı’na kadar devam eden yürüyüşte, Dêrik Halk Belediyesi Eşbaşkanı Ciwan Hesen konuştu.
Bölge halkının işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direnişindeki kararlılığına işaret eden Ciwan Hesen, “Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesini benimseyen bir halkın iradesi kırılmaz. Mücadelemize devam edeceğiz” dedi.


GIRKÊ LEGÊ
Girkê Legê'de düzenlenen yürüyüş, Şehit Xebat Meydanı'ndan Şehit Tehsin Meydanı'na kadar devam etti.
İlçe Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı ve Halk İnisiyatifi üyesi Mihemed Cemîl, saldırıların iradelerini kıramayacağını ve mücadelelerini büyüteceklerini belirtti.
İç Güvenlik Güçleri Yönetimi üyesi Beraa Faris Xeşo ise bölge halkına işgalci Türk devletinden hesap sormak için alanlarda olma çağrısında bulundu.