DAİŞ suikast hücresinin çetebaşı öldürüldü

İç Güvenlik Güçleri, Hol Kampı ve dışında gerçekleşen 80’den fazla suikast saldırısından sorumlu olan DAİŞ çetebaşı Mehmûd El Lehîbî’nin öldürüldüğünü duyurdu.

İç Güvenlik Güçleri Basın İrtibat Merkezi, Hol Kampı ve dışındaki çok sayıda kişinin katledilmesinden sorumlu suikast hücresinin çetebaşının öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı açıklamada şu bilgiler paylaşıldı: 

“Güvenlik güçlerimizin DAİŞ çetelerinin takip edilmesine yönelik çalışmaları kapsamında, Asayiş Güvenlik Kurumu, Hol Kampı ve dışındaki suikastlardan sorumlu suikast hücresinin çetebaşının saklandığı yerle ilgili bilgilere ulaştı. Özel güçlerimiz HAT, 4 Şubat gecesi Uluslararası Koalisyon güçlerinin desteğiyle Deşîşa kırsalındaki El Xiwêtle köyü yolu üzerinde saklandığı eve operasyon düzenledi. DAİŞ çeteleri, operasyon sırasında güçlerimize ateş açtı ve güçlerimiz saldırıya karşılık verdi. Çıkan çatışmada “Mehmûd El Lehîbî” olarak bilinen “Ebû Sufyan” adlı çetebaşı öldürüldü."

Baskın yapılan evde; bir tabanca ve susturucusu, bir kalaşnikof silah, 2 tüfek, canlı bomba yeleği, DAİŞ maskesi ve suikastta kullanılan bir hançer ele geçirildiği aktarıldı. 

Açıklamada, Irak vatandaşı olan Ebû Sufyan’ın Hol Kampı’nda kendisine bağlı birkaç hücre bulunduğu ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile 27 Aralık 2023’te Hol Kampı’na ortak düzenledikleri operasyonda öldürülen Ebû Ubeyda ile iletişim halinde olduğu bilgisi de verildi.