Dêra Zor'da onlarca çete üyesi öldürüldü

Dêra Zor'da QSD savaşçıları ile DAİŞ çeteleri arasında yaşanan çatışmalarda en az 31 çete mensubu öldürüldü, çetelere ait 2 araç da imha edildi.

Türk devletinin Kobanê ve Girê Spî'ye bağlı köylerde sivilleri hedef alan saldırılarına paralel olarak DAİŞ çeteleri bir şekilde son iki gündür Dêra Zor'un Hecîn kasabasında Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) mevzilerine saldırıyor.

10 Eylül'de QSD tarafından çetelere yönelik başlatılan operasyon, Türk devletinin Kobanê ve Girê Spî'de saldırıları nedeniyle 31 Ekim'de geçici olarak durdurulmuştu.

DAİŞ çeteleri, özellikle Cumartesi gece saatlerinde bölgede etkili olan yağışları fırsat bilerek, Hecîn'in kuzey ve kuzeybatısındaki QSD mevzilerine ağır silahlarla saldırmaya başladı.

QSD savaşçıların direnişle karşılık vermesi üzerine bazı noktalarda şiddetli çatışmalar yaşanırken, bir çok noktada çetelerin saldırısı kırıldı.

Çatışmalarda en az 31 çete mensubu öldürülürken, onlarcası da yaralandı. Ayrıca, çetelere ait biri bomba yüklü olmak üzere 2 araç imha edildi.

Pazar günü akşam saatlerinde QSD savaşçıları ile DAİŞ çeteleri arasında bazı notalarda çatışmalar devam ediyordu.